free download 78 travel guides written by experts

Managementul documentelor imbunatateste comunicarea in universitati

In proiectul SUNIDOC, SIVECO Romania va asigura valorificarea eficienta a informatiilor din mediul educational

Experienta SIVECO Romania in cercetarea si dezvoltarea platformelor informationale dedicate sectorului educational din Romania se extinde.

Proiectul national SUNIDOC, coordonat de SIVECO Romania, va oferi institutiilor din mediul educational un instrument flexibil si performant de lucru pentru managementul documentelor, capabil sa fie integrat cu alte sisteme informatice existente.

Produsul rezultat in urma proiectului de cercetare-dezvoltare va fi experimentat in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Sistemul va fi activ atat pentru Rectoratul Universitatii, cat si pentru cele 13 facultati care fac parte din Universitate.

Astfel, aceste institutii vor beneficia de un sistem integrat de arhivare, preluare si gestionare a datelor, precum si de un suport pentru generarea de rapoarte cu statistici scolare si de activitate. De asemenea, sistemul va oferi posibilitatea generarii si gestionarii
centralizate de formulare electronice, in scopul eficientizarii modalitatii de introducere a datelor de catre utilizatori si oferirii un grad de corectitudine si completitudine ridicat.

"Sistemul va permite valorificarea eficienta a informatiilor si a documentelor istorice detinute de Universitate. Se vor asigura mecanismele necesare pentru integrarea cu un sistem de scanare si recunoastere de text, in scopul realizarii unei baze de date de cunostinte prin integrarea ulterioara si cu alte sisteme. Aceasta baza de date va putea fi utilizata in proiecte de cercetare ulterioare, asigurand o sursa de informatii necesara si utila ca punct de pornire in activitatea stiintifica", a declarat Ionut Arsene, responsabil stiintific de proiect, in cadrul SIVECO Romania.

Partener al SIVECO Romania in acest proiect este Universitatea Politehnica din Bucuresti, termenul de finalizare fiind septembrie 2010.

Bucuresti, 16.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *