free download 78 travel guides written by experts

Mamaia folclorica isi alege laureatii

Vineri, 31 august, orele 20.20, 22.20, la TVR 1 şi TVRi

Serile de muzică de primă calitate de la Mamaia se încheie vineri, odată cu Gala Laureaţilor Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Mamaia 2007. Pentru ca românii de pretutindeni să aibă acces la muzica şi dansul tradiţionale, şi seara Galei, la fel ca serile de concurs, va fi transmisă, în direct, atât pe TVR 1 cât şi pe TVR Internaţional.
După ce emoţiile concursului au trecut pentru tinerii interpreţi, cei 36 de participanţi (26 solişti vocali şi 10 instrumentişti) aşteaptă nerăbdători verdictul juriului. Jurizarea nu va fi deloc uşoară, cunoscută fiind valoarea fiecăruia dintre concurenţi. „Eu am dorit să fac din acest eveniment un forum suprem, un festival al festivalurilor, asta însemnând că nu au avut voie să se înscrie la preselecţie decât tineri concurenţi laureaţi la alte festivaluri, a căror valoare a fost atestată în alte manifestări folclorice”, ne mărturiseşte realizatoarea TVR Elise Stan.

De la ora 22.20, gazda noastră din cele trei zile, Iuliana Tudor, ne va prezenta un spectacol excepţional, cu Irina Loghin, Daniela Condurache, Angela Buciu, Aneta Stan, Petrică Moise şi Nicolae Mureşan. Publicul de la Teatrul de vară din Mamaia şi telespectatorii TVR vor fi surprinşi să o vadă pe Irina Loghin interpretând o bănăţeană veritabilă sau pe Daniela Condurache înveşmântată în straie maramureşene! Mai multe surprize de la Mamaia vi se vor dezvălui vineri seară, la TVR 1 şi TVRi.

Prima seară a festivalului s-a dovedit a fi un succes. Andra, Elena Gheorghe, Nico, Cristina Spătar, Fuego şi trupa Etno, dar şi interpreţii de muzică populară care au susţinut recitaluri după concurs, au obţinut nu numai aplauzele spectatorilor din Mamaia, ci şi interesul telespectatorilor TVR. Peste un milion de români au urmărit recitalurile de pe scena Teatrului de vară, TVR 1 înregistrând, pe tronsonul orar aferent recitalurilor, un rating de 5,5% şi o cotă de piaţă de 17,6% la nivel naţional. Pe poziţia a doua s-a situat ProTV, cu o medie de 4,3% rating şi 13,7% share la nivelul întregii ţări, locul III ocupându-l Antena 1, cu 2,9% rating şi 9,3% cotă de piaţă.

Datele de audienţă sunt furnizate de TNS-AGB International şi prelucrate de Colectivul Analiză şi Cercetare al TVR.

Bucuresti, 30.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *