free download 78 travel guides written by experts

Majoritatea viitorilor soferi va utiliza telefonul mobil la volan numai cu Hands Free

Programul „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini”, iniţiat în luna iulie de GERMANOS România cu scopul de a informa şi educa actualii si viitorii conducători auto, s-a încheiat. Un studiu efectuat in cadrul programului arata că, peste 90% dintre viitorii şoferi care urmează acum cursurile unei şcoli de conducere auto, intenţionează să folosească, la volan, un sistem de tip „mâini libere”.

Ca şi în alte state europene, începând cu 2002, în România vorbitul la telefon în timpul conducerii autovehicolului fără utilizarea unui sistem „mâini libere” constituie contravenţie şi se sancţionează cu puncte penalizare şi amendă. GERMANOS a iniţiat în această vară o campanie în cadrul căreia peste 100.000 de şoferi din marile oraşe din ţară au fost informaţi în stradă despre pericolele la care se expun atunci când utilizează telefonul la volan, fără un sistem tip „mâini libere”. De asemenea, pe perioada desfăşurării campaniei, aproximativ o jumătate de milion de clienţi care au trecut pragul magazinelor GERMANOS din toată ţara au fost informaţi în legătură cu acest demers, fie prin broşuri, fie direct, de către consultanţii de vânzări.

În principalele şcoli de şoferi din Constanţa, Craiova, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, compania a iniţiat prezentări şi dezbateri în cadrul orelor de legislaţie rutieră. Potrivit sondajului efectuat în cele 20 de şcoli participante, 32% dintre cei 507 respondenţi au declarat că vor utiliza la nevoie, telefonul mobil în timp ce conduc. O majoritate covârşitoare – 85% – a declarat că vorbitul la telefon poate fi o cauză a accidentelor de circulaţie cu urmări grave, în timp ce peste 90% din cei chestionaţi au declarat că intenţionează să folosească un sistem tip „mâini libere” atunci când vor conduce şi vor vorbi la mobil. Din punct de vedere al preferinţelor faţă de sistemele Hands Free, 75% dintre respondenţi au declarat că le preferă pe cele fără fir, 14,5% vor opta pentru cele cu fir şi 5,3% se gândesc la car kit.

“Conform statisticilor interne, un număr semnificativ de conducători de autovehicule sunt sancţionaţi zilnic, atunci când sunt identificaţi în trafic utilizând telefonului mobil fără un sistem tip «mâini libere». Persoanele care vorbesc la telefon în timp ce conduc vehicule fără a utiliza un sistem tip «mâini libere» prezintă un risc sporit de a produce un accident rutier comparativ cu cei care folosesc telefonul mobil respectând prevederile legale în domeniu,” a declarat Chestorul de poliţie Petre Tobă, adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române şi Şef al Direcţiei Generale a Poliţiei de Siguranţă Publică, cu ocazia lansării campaniei GERMANOS.

„Ne bucură că, cel puţin la nivel declarativ, vom avea pe şosele viitori conducători auto mai responsabili. Aceste rezultate confirmă că românii sunt din ce în ce mai preocupaţi inclusiv de siguranţa la volan, fapt vizibil şi din trendul ascendent al vânzărilor pe segmentul Hands-free Bluetooth, GERMANOS înregistrând în perioada ianuarie-septembrie 2008 o creştere de 74% comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat Adelina Păsat, Marketing Manager GERMANOS România.

GERMANOS Telecom România este cel mai mare lanţ de retail telecom, cu 240 de magazine la nivel naţional şi având în plan deschiderea a încă 30, până la sfârşitul anului. Compania este membră semnatară a Chartei Europene a Siguranţei Rutiere, alături de alte aproape 1.000 de companii şi instituţii de pe teritoriul Uniunii Europene, având drept scop salvarea a 25.000 de vieţi pe an în Europa.

Bucuresti, 20.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *