metalshow

Mai mult de jumatate dintre romani consuma fructe intre mese

Un studiu efectuat de catre Granini, unul dintre principalii producatori de bauturi racoritoare necarbonatate din tara noastra, a relevat faptul ca cele mai des consumate fructe de catre romani sunt merele (in proportie de 79%), urmate de banane si portocale (59%) si kiwi (16%). Perele, strugurii, grapefruitul, madarinele si capsunile au inregistrat sub 10% in preferintele respondentilor in materie de consum de fructe.

Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1053 de persoane din mediul urban, din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% prefera sa alature fructele mesei de pranz.

In ceea ce priveste frecventa cu care romanii consuma fructe, un sfert dintre respondenti aleg sa consume fructe de cateva ori pe zi, in timp ce 27% le aleg o data pe zi. Procentaje apropiate s-au inregistrat in cazul celor care consuma fructe de 4-5 ori pe saptamana (15%) sau de 2-3 ori pe saptamana (17%).

Si consumul de sucuri de fructe este dominat de aproximativ aceleasi preferinte, portocala, mixul de fructe, piersica si grapefruitul fiind printre primele alegeri ale romanilor, conform cercetarilor.

Gama Granini include produse premium, fabricate cu ajutorul tehnologiilor de cele mai inalta calitate, atat pentru procesarea fructelor, cat si in ceea ce priveste imbutelierea. Produsele Granini sunt disponibile in Romania in 3 variante: suc 100%, nectar si still drinks (cu cel mai mare continut de fruct de pe acest segment – 15%).

Granini este un produs 100% natural, apreciat de peste 43 de ani, in peste 74 de tari pentru atributele sale: fara coloranti, fara conservanti, fara fructe si legume modificate genetic.

Bucuresti, 22.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *