free download 78 travel guides written by experts

Maguay infirma informatiile aparute in mass-media, in legatura cu ancheta derulata de DNA Iasi,

cu privire la proiectul de implementare a “Platformei de e-learning la Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. POPA" Iasi“

Maguay, companie ce activează pe piaţa din România ca furnizor de soluţii complete în segmentul IT, infirmă informaţiile incomplete şi/sau eronate apărute în mass media, în legătura cu ancheta anticorupţie derulată de DNA Iaşi ce vizează proiectul „Platforma de e-learning” implementat de Maguay la Universitatea de Medicină şi Farmacie "GR.T. POPA" Iaşi.

Datorită evenimentelor din ultima săptămână desfăşurate la Iaşi şi prezentate incomplet sau eronat în mass-media, compania Maguay este nevoită să aducă necesarele lămuriri pentru restabilirea adevărului.

Astfel, s-a afirmat că licitaţia în urma căreia Maguay a dezvoltat şi a implementat soluţia de e-learning pentru UMF Iaşi ar fi fost „trucată” prin distorsionarea concurenţei în sensul limitării participării la aceasta a altor operatori economici ce activează în domeniu.

Licitaţia s-a desfaşurat cu respectarea dispoziţiilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, desfăşurată transparent prin intermediul site-ului oficial de achiziţii SEAP şi nu a fost de natură să îngrădească sub nicio formă participarea agenţilor economici interesaţi, aşa cum se sugerează în informaţiile publicate.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de dare de mită apărute în presă, având ca obiect un laptop Lenovo, sponsorizarea cu o sumă de bani pentru Zilele UMF şi aparatura IT livrată la SC Eventer Net SRL, dorim să facem următoarele clarificări:
– Laptopul Lenovo a făcut obiectul unei alte proceduri de achiziţie publică organizată de UMF Iaşi, nefinalizate datorită neîncadrării niciuneia dintre cele şapte oferte depuse în bugetul anunţat, motiv pentru care laptopul se găseşte în prezent în gestiunea Maguay.
– Sponsorizarea UMF pentru organizarea evenimentului Zilele UMF a fost oferită pe bază de contract de sponsorizare şi în conformitate cu prevederile legale. De altfel, Maguay are o listă de cel puţin 20 de sponsorizări diferite, în ultimii 5 ani, conducerea companiei considerând sponsorizările ca fiind acte sociale benefice.
– În ceea ce priveşte aparatura IT pentru Eventer Net, în realitate aceste echipamente au fost livrate pe bază contractuală companiei SC Congrex.net SRL, fără nicio legătură cu licitaţia aflată sub anchetă.

Informaţiile publicate aruncă o notă de dubiu asupra modului de uitlizare a sumei de peste 6 milioane RON din bani europeni. Acestă informaţie este o informaţie tendenţioasă.

În realitate, fondurile europene accesate de către UMF Iaşi în cadrul acestui proiect au avut ca rezultat dezvoltarea şi implementarea celei mai complexe şi performante platforme de e-learning din România, bazată pe o infrastructură hardware compusă din: peste 20 de servere Maguay, peste 10 unităţi profesionale de stocare cu librării de bandă pentru arhivare şi back-up, o largă infrastructură de reţea şi o multitudine de elemente de siguranţă a datelor şi a accesului la aceste date.

La unsprezece luni de la darea în funcţiune a acestui portal, există un număr de 11.400 de utilizatori înregistraţi, un număr de 14.500 de materiale încărcate şi 22.800 de înregistrări în catalogul de note virtual. Portalul a fost accesat de 1.650 de utilizatori unici în ultimele 30 de zile, utilizatori ce au realizat 9.600 de căutări. Dimensiunea bazei de date este de 285 GB, şi a ajutat la instruirea a peste 800 de studenţi. Până în prezent, s-au înregistrat pe portal 6 facultăţi, 25 de catedre didactice, cu 12 specializări, 283 de discipline, 1.427 de obiecte de studiu şi 808 grupe de studenţi.

„Infrastructura de la UMF Iaşi, este o soluţie completă, construită pe o platformă nonproprietară, scalabilă, uşor de dezvoltat şi administrat. Suntem mândri de acestă realizare, pe care o considerăm o referinţă în ceea ce priveşte dotarea IT a mediului universitar din România.” a declarat Silviu Uţa, director tehnic al companiei Maguay.

Eduard Pughin, director operaţional al Maguay Impex a declarat: „Fără îndoială, platforma de e-learning implementată de Maguay la UMF Iaşi are o complexitate nemaiîntâlnită în România, funcţionează la parametri foarte buni de performanţă şi foloseşte cea mai nouă tehnologie. Ea s-a impus ca una dintre modalităţile principale de desfăşurare a activităţilor cadrelor didactice şi studenţilor de la UMF Iaşi care va deveni în scurt timp indispensabilă şi totodată elementul principal care va diferenţia UMF Iaşi de universităţile concurente.”

Specialiştii Maguay au realizat o demonstraţie a portalului de la UMF Iaşi astăzi 14 octombrie, în sediul Maguay din Bucureşti, strada Braţului, nr. 23. În cadrul acesteia s-a putut observa punctual funcţionalitatea lui, au fost prezentate sistemele de back-office, de administrare şcolară (profesori, studenţi, părinţi, grupe, ani de studiu, obiecte de studiu, planuri de învăţământ) şi sistemul de videoconferinţă.

Echipa Maguay doreşte clarificarea tuturor aspectelor legate de aceste evenimente şi va contribui la aflarea adevarului, prin punerea la dispoziţia oricărei instituţii abilitate toate datele şi informaţiile necesare pentru restabilirea adevărului.

Bucuresti, 14.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *