free download 78 travel guides written by experts

Magia la Chaldeeni

Magia la ChaldeeniFrancois Lenormant
Editura Herald

Astazi avem acces la o multime de descoperiri stiintifice si tehnologice care nici cu gandul nu puteau fi cuprinse acum multi-multi ani. Dar probleme existausi atunci. Boli macinau oamenii, decimau populatia. Fenomene meteorologice produceau pagube. Trebuia cumva luptat impotriva lor.

In urma cu mult timp, oamenii erau mai apropiati de fiinte divine, de zei. Lor le cereau sprijinul cand dadeau de greu.

Raul era adesea asociat cu demonii – daca un om era bolnav, insemna ca un anume demon a intrat in el si ii face rau. Da, va sunt cunoscute, poate din filme, poate din alte lucrari, marturiile despre descantece, statuete care preluau demonul rau si erau apoi distruse pentru ca boala sa paraseasca omul. Si, oricat de ciudat li s-ar putea parea unora, adesea aceste incantatii, ritualuri aveau succes. Oamenii se vindecau.

Astazi avem spitale, desigur, si medici si aparatura. Insa merita sa aruncam o privire in trecut pentru a ne putea intelege mai bine istoria. O istorie fascinanta, cu zei si demoni cu infatisari foarte precise, cu indatoriri sau cu puteri foarte clare.

“Magia la Chaldeeni” este o lucrare bine structurata, interesanta, care ne invita sa facem o incursiune in trecut, sa ajungem sa aflam mai multe despre magia egipteana si cea a chaldeenilor – despre magia chaldeeana si doctrinele sale, primul document despre acest tip de magie etc. – despre sistemul religios al cartilor magine din Akkad (religia din Akkad fiind o religie a spiritelor elementare).

Documente, incantatii/imprecatii, relatia cu alte tipuri de magie, analize si note ajutatoare, explicative, descantece alaturi de informatii utile despre perioada in cauza, legaturile intre diferitele zone, tipuri de magii si zei, toate sunt incluse in acest volum interesant si fascinant.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *