Shadow

„Magia divanului. Imagini și convorbiri despre spațiu și cadru în psihanaliză” de Claudia Guderian

Până la apariția acestei cărți, cabinetul psihanalistului a fost învăluit în mister. Caracterul diadic al relației dintre terapeut și pacient, precum și profunzimea conținuturilor psihice abordate în interacțiune transformau orice intervenție a unui terț observator într-un factor perturbator.

Cerința confidențialității includea și spațiul în care se desfășura terapia.

Cabinetul nu este o încăpere oarecare, ci un spațiu în așa fel amenajat, încât să faciliteze acordarea asistenței psihice persoanelor care o solicită. În principiu, neutralitatea analistului se concretizează și într-un minimalism al settingului, în care fotoliul și divanul ocupă locul central.

Magia divanului

Cele 72 de fotografii prezintă în premieră cabinetele unor importanți psihanaliști din spațiul anglo-saxon. Tot atât de incitante sunt și interviurile luate de autoare deținătorilor de cabinete, în care aceștia își comunică deschis viziunea asupra spațiului de lucru. În ce măsură aceasta coincide cu cerința de principiu, urmează să constate fiecare cititor.

Claudia Guderian
a făcut studii de psihologie, filosofie și sociologie și este doctor în psihologie. Publicul larg o cunoaște ca autoare de cărți de specialitate, dar și de beletristică. În calitate de jurnalistă, a realizat numeroase emisiuni radio pe teme de psihanaliză.

Magia divanului
Claudia Guderian
Nr. de pagini: 194
Preț: 149 ron
Traducere din limba germană de Simona Ligia Tutunaru
Format: 235 x 275 mm, copertă cartonată
Colecția PSIHANALIZĂ CONTEMPORANĂ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *