free download 78 travel guides written by experts

Magia Ceremoniala – Filosofia Oculta (Cartea III)

Cornelius Agrippa von Nettesheim
Editura Herald

"Iata, a venit clipa sa dezvaluim unele lucruri mai profunde si sa ne apropiem inteligenta de acea parte a magiei ce ne invata cercetarea si intelegerea legilor religiei, cum anume trebuie sa invatam ce este adevarul prin religia divin si, urmarind ceremonialul religios, sa ne formam pe noi insine punandu-ne la incercare inteligenta si gandirea, caci numai prin acestea ajungem la cunoasterea adevarului. Aceasta este si parerea tuturor magilor, anume ca, atata vreme cat inteligenta si gandirea nu sunt in buna stare, trupul nici nu poate exista; ca omul este cu adevarat sanatos numai cand sufletul si trupul sunt una si intr-o buna cumpanire cu puterile inteligentei si gandirii, in asa fel ca toate puterile mintii sa nu fie mai prejos decat cele ale trupului." (p 9)

Asa incepe lucrarea scrisa de Cornelius Agrippa von Nettesheim – un nume de altfel extrem de cunoscut celor interesati de aceasta zona.

O carte cu multe capitole – relativ scurte dar bine inghegate ca informatie. Veti descoperi informatii diverse, veti vedea pareri si analize – inclusiv de genul "superstitia presupune credulitate, asa cum religia presupune credinta" (p 22). Veti trece prin prezentari ale unor informatii importante legate de magi, de duhuri, prin prezentarea unor ordine si grupuri ale diverselor fiinte, veti citi despre sacrificii, despre comuniunea Sufletului cu Trupul si multe-multe alte elemente interesante si relevante.

Dupa cum marturiseste autorul: "Am intocmit aceasta lucrare pentru voi, fiii stiintei si ai intelepciunii, ca voi sa adunati la un loc, cum se cuvine, toate cele pe care noi cu buna stiinta le-am imprastiat, asezandu-le in locuri diferite; ceea ce noi am lasat ascuns intr-un loc, am lasat sa se vada intr-alta parte, pentru ca, in felul acesta, sa poata ajunge la intelegerea voastra.

Am scris anume pentru voi, cei care aveti inteligenta neintinata, formata si conformata pentru a pastra ordinea valorilor vietii, care aveti o gandire casta si sfioasa, crezand cu teama si frica in Dumnezeu, care n-aveti mainile manjite cu crime si pacate, care sunteti cuviinciosi, sobri si modesti.".

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *