free download 78 travel guides written by experts

MagazinulDeCase.ro sustine BCR in colaborarea cu agentiile si dezvoltatorii imobiliari

Cele mai multe achizitii de locuinte s-au finalizat in lunile august si septembrie 2011

In 2012, cele mai multe achizitii de locuinta cu finantare BCR au fost in Bucuresti – 33.2%

MagazinulDeCase.ro a sustinut BCR in realizarea unei analize la nivel national despre activitatea specifica domeniului imobiliar in anul 2011, pe un esantion de 300 de agentii imobiliare si dezvoltatori. In cadrul road-show-ului organizat de BCR alaturi de partenerii sai oficiali, MagazinulDeCase.ro si imobiliare.ro, desfasurat in mai multe regiuni ale tari i, a fost relevata si importanta pe care online-ul o are in domeniul real-estate-ului.

"Intalnirile avute ne-au aratat ca in prezent aproape toate agentiile imobiliare utilizeaza mediul online pentru promovarea ofertei imobiliare, iar pentru unele acesta a devenit singurul si cel mai eficient canal de promovare. O alta concluzie este ca observam o estompare a diferentelor dintre Bucuresti si pietele locale in ceea ce priveste utilizarea internetului ca mediu de afaceri. Aceasta tendinta este normala avand in vedere cresterea ratei de penetrare a internetului la nivel regional in ultimii ani. Agentii imobiliari sunt constienti ca cea mai mare parte a potentialilor cumparatori de locuinte sunt utilizatori de internet, de aceea acorda o atentie tot mai mare publicarii anunturilor in mediul digital" – a declarat Adina Vasilescu, Publisher, www.magazinuldecase.ro.

Sondajul Intentiile cumparatorului de locuinta (ICL), efectuat in semestrul I al anului 2011 de catre BCR, arata ca potentialii clienti isi adapteaza intentiile de cumparare in functie de oferta de locuinte existente in piata si de eventualele limitari in bugetul de achizitie. Astfel, desi potentialul client isi doreste sa achizitioneze in medie un apartament de 2 camere cu suprafata utila de 55 mp, el achizitioneaza de cele mai multe ori un apartament cu o suprafata medie de 48 mp.

"Majoritatea familiilor care au dorit sa-si achizitioneze o locuinta in 2011 au gasit rezolvarea in solutiile de finantare de la BCR, iar agentiile si dezvoltatorii imobiliari, parteneri BCR, i-au ajutat sa-si gaseasca varianta cea mai buna. In procesul de achizitionare a locuintei, apar in mod natural diferente intre ce isi doreste clientul sa achizitioneze si ce achizitioneaza efectiv. Vom continua sa colaboram cu partenerii nostri din zona de real estate si sa ne ajutam in continuare clientii sa-si indeplineasca visul de a-si cumpara locuinta dorita" – a declarat Teodor Mincu, Seful Biroului Intermediari BCR, care gestioneaza relatiile cu agentiile si dezvoltatorii imobiliari.

MagazinulDeCase.ro a fost lansat in 2006 si preluat in 2010 de catre Sanoma Digital Romania urmand un plan rapid de dezvoltati care-l plaseaza in topul site-urilor imobiliare din Romania. In prezent site-ul publica lunar peste 4000 de anunturi imobiliare noi de la agentii si particulari.

Bucuresti, 23.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *