free download 78 travel guides written by experts

MagazinulDeCase.ro: Schimbul imobiliar: solutia anului 2010

MagazinulDeCase.ro  a realizat un studiu bazat pe evolutia anunturilor imobiliare de schimb pe parcursul anului  2010.

Schimbul imobiliar reprezenta in trecut o solutie pentru cei care detineau proprietati cu suprafete mari, insa in al doilea semestru al anului 2010 acesta a devenit o solutie si pentru aceia care doresc sa se mute intr-o casa mai mare insa prefera sa dea o diferenta mai mica de bani in locul unui credit la banca.
 
Aceasta realitate se reflecta si in numarul de anunturi de schimb aparute pe parcursul anului 2010 in Bucuresti. Daca in primul semestru al anului 2010 au aparut 1227 de anunturi , in semestrul 2 numarul acestora a crescut cu peste 300, pana la 1575 anunturi de schimb.

MagazinulDeCase.ro detine pana in acest moment pe site 693 de anunturi  imobiliare de schimb, dintre care 35 % sunt proprietati situate in Bucuresti. Pe parcursul anului 2010 numarul anunturilor de acest tip a crescut considerabil datorita extinderii serviciului MagazinulDeCase.ro in toate judetele tarii, in iulie 2010 si datorita interesului crescut pe care l-au aratat aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin. 

Sectiunea de schimburi imobiliare a fost implementata pe MagazinulDeCase.ro in luna  martie 2009.  In urmatorul an, pana in luna iulie 2010, media de anunturi de schimb postate pe luna pe site era de 20 de anunturi/luna. Aceasta a crescut considerabil pana la sfarsitul anului 2010, la 65 de anunturi de schimb/luna.

In concluzie, alternativa schimbului s-a dovedit una avantajoasa pentru proprietarii care au dorit sa incheie tranzactii in 2010. Pe fondul scaderii preturilor din imobiliare acestia au preferat sa se intoarca la troc, evitand astfel contractarea unui credit pe termen lung sau vanzarea locuintei la un pret scazut.

MagazinulDeCase.ro publica anunturile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fara niciun comision pentru tranzactiile finalizate. In prezent, valoarea totala a tranzacţiilor imobiliare operate cu ajutorul MagazinulDeCase.ro ajunge la 712.788.794 Euro. Cunoscut drept cel mai eficient portal imobiliar din Romania, cu peste 130.000 de vizitatori unici in fiecare luna,  MagazinulDeCase.ro garanteaza cel mai mare numar de vizualizari per anunt. Totodata, site-ul a ajutat la incheierea a peste 5030 de tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta publicului este vanzarea vilei omului de afaceri Cristian Tantareanu pentru 3.5 milioane euro.

Bucuresti, 12.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *