free download 78 travel guides written by experts

MagazinulDeCase.ro: Preturile au inregistrat o usoara scadere in luna octombrie 2011

MagazinulDeCase.ro a realizat o analiza bazata pe evolutia preturilor de vanzare ale imobilelor din Bucuresti in luna octombrie a anului 2011, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Pe segmentul garsonierelor, preturile cerute de proprietari au inregistrat scaderi medii de aproximativ 3% in luna octombrie a anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Daca in anul 2010 pretul mediu al unei garsoniere a fost 32.005 euro, in luna octombrie a anului 2011 pretul mediu de tranzactionare a fost de 31.140 euro. 

In ceea ce priveste segmentul apartamentelor cu 2 camere, pretul mediu inregistrat in octombrie 2011 a fost de 53.200 euro, ceea ce indica o scadere de aproximativ 7 % comparativ cu luna octombrie a anului 2010.

Pe segmentul apartamentelor cu 3 camere, pretul mediu de vanzare a scazut cu aproximativ 4 % in anul 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precendent.

Bucuresti

Octombrie 2010

Octombrie 2011

garsoniera

32.005

31.140

2 camere

57.000

53.200

3 camere

73.790

70.500

Comparativ cu luna septembrie a anului 2011, preturile au avut aceeasi tendinta de usoara scadere pe segmentul garsonierelor si apartamentelor cu 2 camere. In luna octombrie a anului 2011, pretul mediu de vanzare pe segmentul garsonierelor a scazut cu 4 %, in timp ce pe segmentul apartamentelor cu 2 camere scaderea a fost de 1%. Singura crestere inregistrata a fost la nivelul apartamentelor cu 3 camere, unde pretul mediu de vanzare a crescut cu 4 % comparativ cu luna septembrie a anului 2011.

Cu aproape 200.000 de vizitatori unici pe luna si peste 2.500.000 de afisari, MagazinulDeCase.ro reprezinta punctul de referinta la nivel national atat pentru cumparatori , chiriasi si vanzatori, cat si pentru agentiile imobiliare profesioniste care s-au impus in ultimii ani pe piata imobiliara din Romania.

MagazinulDeCase.ro este primul site imobiliar residential din Romania care a adoptat modelul FSBO (for sale by owner = vanzare direct de la proprietar). In 2010 site-ul a fost preluat de catre Sanoma Digital Romania, companie detinuta de Sanoma Media si a intrat intr-o noua etapa de evolutie. Siteul publica lunar peste 3000 de anunturi imobiliare noi de la particulari. In plus, pentru a oferi cumparatorilor sau chiriasilor o oferta cat mai diversificata, pe site sunt disponibile un numar limitat de agentii imobiliare profesioniste partenere, alese pe baza profesionalismului si a experientei in piata imobiliara.

In studiu au fost incluse garsonierele, apartamentele cu doua camere si apartamentele cu trei camere, iar preturile sunt cele publicate de proprietari in anunturile de vanzare, care in multe situatii difera de pretul de tranzactionare. Pretul mediu de listare luat in calcul reprezinta valoarea cel mai des intalnita pe fiecare segment de imobil. In urma feedbackului primit de la proprietarii care au vandut pe siteul MagazinulDeCase.ro a fost calculat, pentru fiecare tip de imobil , un procent mediu de negociere. Acest procent de negociere a fost aplicat la preturile medii de listare obtinute, astfel obtinand preturile medii de tranzactionare.

Sanoma Digital Romania face parte din grupul Sanoma Magazines International si activeaza in Romania din iulie 2010, ca urmare a achizitiei site-ului MagazinulDeCase.ro. Sanoma Hearst Romania este cel mai mare editor de reviste din Romania, avand un portofoliu de 20 de reviste, branduri de top – Cosmopolitan, Marie Claire, Beau Monde, Harper’s BAZAAR, FHM, Esquire, National Geographic, National Geographic Traveler, Story, Sensa, Femeia, Femeia de azi, Mami, Mamica de azi, Bucataria de azi, Sanatatea de azi, Casa si Gradina, Villa Design, Auto motor si sport, Miresici – si un portofoliu de 13 website-uri – mami.ro, parinti.com, ecuisine.ro, miresici.ro, femeia.ro, cosmopolitan.ro, fhm.ro, casa-gradina.ro, natgeo.ro, marieclaire.ro, esquire.ro, story.ro, amsonline.ro.

Bucuresti, 01.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *