free download 78 travel guides written by experts

Magazinuldecase.ro: Imobiliarele s-au mutat pe Internet

In ultimii ani, s-a conturat din ce in ce mai mult tendinta proprietarilor de case de a publica anunturile de vanzare, inchiriere sau schimb direct pe internet. Aceeasi tendinta de a se muta pe internet se observa de altfel si in cazul cumparatorilor, trendul fiind amplificat de criza imobiliara din ultima perioada.

Costurile reduse pentru listare, posibilitatile de prezentare detaliata a proprietatii, adaugarea de poze si pozitionarea proprietatii pe harta au contribuit decisiv la mutarea ofertei de imobiliare din zona de ziare si reviste catre internet.

Conform analizei MagazinulDeCase.ro, in anul 2003, anunturile publicate online reprezentau doar 9% din totalul anunturilor de vanzare.

Proportia intre online si print s-a schimbat insa de la an la an. Astfel, incepand cu anul 2006 balanta s-a inclinat deja in favoarea mediului online, cand 52% din numarul total al anunţurilor de vanzare erau publicate online.

Odata cu inceperea crizei, numarul de anunţuri de vanzare din online aproape ca s-a dublat in raport cu anunturile din print. Astfel in 2009 s-au inregistrat cu 45.95 % mai puţine anunţuri publicate in ziare şi reviste decat în online, acelasi trend mentinandu-se si in prima jumatate a lui 2010.

Orientarea vanzatorilor catre online a fost amplificata si de cresterea masiva a cumparatorilor si chiriasilor care folosesc internetul pentru a cauta o locuinta. Usurinta in cautare, posibilitatea de a salva proprietatile favorite si de a negocia direct cu proprietarii au facut din internet locul preferat de intalnire a cererii cu oferta de imobiliare.

Desi numarul tranzactiilor a scazut, numarul de vizitatori ai site-urilor de profil imobiliar a continuat sa creasca.

Proprietatile prezentate in rubricile de vanzari urgente, unde se regasesc imobile cu preturi « de criza » atrag si peste 5000 de vizitatori pe luna.

Astfel, un proprietar care isi promoveaza anuntul pe rubrica FastSale de pe MagazinulDeCase.ro cere pentru apartamentul cu 4 camere din Mihai Bravu, avand o suprafata de 100 mp numai 85.000 de euro, ceea ce inseamna un pret de 850 Euro/mp. Este de mentionat faptul ca apartamentul se vinde mobilat si utilat.

O alta o garsoniera inclusa in aceeasi sectiune a site-ului este situata in Bd. Theodor Pallady si se vinde semimobilata la un pret de 28.000 de euro.

Nevoia de a cumpara este insa temperata de scaderea veniturilor si incetinirea creditarii, asteptarea, prospectarea si negocierea fiind acum cuvintele care inca fac legea pe piata imobiliara.

Bucuresti, 19.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *