bucharest tech week 2021

MagazinulDeCase.ro: Ce-si doresc cumparatorii in materie de locuinte

MagazinulDeCase.ro a realizat un studiu bazat pe cerintele cumparatorilor atunci cand vine vorba de a achizitiona o locuinta. Studiul se bazeaza pe datele furnizate de un esantion de 454 de potentiali cumparatori de locuinte din Bucuresti. Informatiile au fost colectate in perioada 1 martie- 15 iulie 2010 si vizeaza in primul rand tipul locuintei dorite, pretul maxim pe care l-ar oferi pentru aceasta si zona in care si-ar dori locuiasca.

Din studiu reiese ca majoritatea cumparatorilor isi doresc sa cumpere un apartament cu doua sau trei camere, procentul acestora fiind de 34 % pentru doua camere si 30 % pentru trei camere. Urmatoarele in topul preferintelor sunt garsonierele cu un procent de 19 % si casele cu 13 %. Observam ca apartamentele cu 4 camere sunt cele mai putin cautate, cu un procent de sub 5 %.

Din punct de vedere al zonei, 22.5% dintre cumparatori prefera sectorul 3. Acesta este urmat de sectoarele 2 si 6, fiecare cu 16 % dintre preferinte si de sectoarele 1 si 4 fiecare cu un procent de 15 %, in timp ce vecinatatile Bucurestiului sunt cautate de 12 % dintre potentialii cumparatori.

Pe segmentul garsonierelor, zona cea mai cautata este sectorul 3, peste 31 % din doritorii de garsoniere preferand cartierele Titan si Dristor.

In proportie de 28 %, cumparatorii de apartamente isi pastreaza preferinta pentru sectorul 3. Urmatoarea zona pe lista este sectorul 2, cu un procent de 19 %. Pe ultimul loc este situat sectorul 5, cu sub 3 % din preferintele cumparatorilor.

In ceea ce priveste pretul , acestia ar fi dispusi sa plateasca in medie 41000EUR pentru o garsoniera si 57.000 Euro pentru un apartament cu 2 camere.

Pe segmentul caselor, sectorul 3 trece pe ultimul loc, cu sub 4 % din cereri, iar pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor urca Ilfov-ul cu peste 30 % de cereri si sectorul 1 cu 22 % de cereri. Pretul mediu pe care un client l-ar plati pentru o casa in aceasta perioada este cuprins intre 100.000 Euro si 150.000 Euro.

In concluzie, trebuie mentionat ca pentru un cumparator pretul este primul criteriu in alegerea unei proprietati si apoi zona. Dotarile si imbunatatirile nu mai reprezinta in acest moment un factor decisiv in achizitionarea unei locuinte, cumparatorii preferand sa realizeze singuri eventualele modificari din banii ramasi in urma tranzactiei.

MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul acestei luni, de catre Sanoma Digital SRL, companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.

MagazinulDeCase.ro publică anunţurile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fără nici un comision pentru tranzacţiile finalizate. În prezent, valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare operate cu ajutorul MagazinulDeCase.ro ajunge la 689.763.885 Euro. Cunoscut drept cel mai eficient portal imobiliar din România, MagazinulDeCase.ro garantează cel mai mare număr de vizualizări per anunt. Totodata, site-ul a ajutat la închierea a peste 4800 de tranzacţii imobiliare, dintre care cea mai cunoscută publicului este vânzarea vilei omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu pentru 3.5 milioane euro.

Bucuresti, 06.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *