free download 78 travel guides written by experts

“Magazin agricol”, prima revista gratuita de agricultura

a fost lansată pe piaţă

"Magazin agricol", prima revistă gratuită de agricultură şi prima publicaţie adresată micilor şi marilor fermieri care este distribuită la ţară, a fost lansată astăzi pe piaţă. Odată cu revista a fost lansat şi un site de agricultură, www.magazinagricol.info, care este actualizat zilnic cu ştiri noi din toate domeniile de interes pentru fermieri. Până în prezent nu a existat în România o publicaţie de profil care să ajungă la ţară, direct în mâinile micilor şi marilor producători. Revista "Magazin agricol" face tocmai acest lucru! Este distribuită la ţară şi este distribuită gratuit, pentru ca orice agricultor român să o poată citi. Pe lângă toate acestea, în paginile revistei sunt publicate gratuit anunţurile fermierilor.

Distribuţia revistei se face printr-o reţea proprie şi inovatoare. "Magazin agricol" a amplasat centre de distribuţie (standuri) în principalele localităţi rurale din toate judeţele ţării. Acestea sunt localizate la sediile primăriilor, în magazinele săteşti şi la marile ferme. Mai multe centre au fost amplasate şi în autogările orăşeneşti de unde pleacă autobuze şi microbuze spre zonele rurale. Revista este distribuită, de asemenea, şi la direcţiile agricole, la asociaţii, centre de consultanţă şi firme din domeniu.

Echipa "Magazin agricol" este formată, în prezent, din 12 jurnalişti profesionişti şi experţi în agricultură. Din echipa redacţională fac parte şi mai mulţi corespondenţi teritoriali aflaţi în mijlocul fermierilor, în cele mai importante judeţe agricole ale ţării. Mai mult, la conţinutul editorial al revistei participă şi cititorii, simplii fermieri, experţi în agronomie, profesori universitari.

Revista este tipărită lunar într-un tiraj de 10.000 de exemplare şi are format A4. Toate paginile sunt color. Hârtia, glossy, şi tiparul executat de una dintre cele mai mari tipografii din ţară, Megapress, fac din "Magazin agricol" o revistă care poate fi comparată cu orice publicaţie internaţională de calitate.

Conţinutul revistei "Magazin agricol" este axat pe subiecte din actualitatea agricolă românească şi europeană, politica agricolă comună (PAC), subvenţii şi fonduri UE, sfaturi ale experţilor, afaceri agricole de succes şi interviuri.

Din paginile primului număr fermierii pot citi despre soluţia propusă de autorităţi în faţa fenomenului de deşertificare a sudului ţării (Măslini şi curmali în "patria lubeniţei" – Deşertul Olteniei), dar şi despre noua invenţie a unui român, îngrăşământul magnetic care învie plantele ofilite (Un bănăţean a inventat: Îngrăşământul magnetic ecologic care învie plantele ofilite). În paginile primului număr se mai poate citi despre prezenţa, în exclusivitate, a revistei "Magazin agricol" la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris, cel mai mare târg de produse agricole care este organizat în lume (Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris, lecţia de agricultură). Experţii noştri îi ajută pe cititori să facă alegerea corectă între o motosapă şi un motocultor şi prezintă avantajele şi dezavantajele celor două echipamente (Sfatul specialistului: Ce este mai bine să alegem motosapa sau motocultorul?). Nu în ultimul rând, primul număr explică pe înţelesul tuturor cum pot fi accesate fondurile Uniunii Europene destinate agriculturii şi subvenţiile pentru plata la suprafaţă (S-a dat startul la fondurile structurale destinate agriculturii româneşti, În perioada 3 matie – 9 iunie fermierii pot depune cereri pentru plata directă la suprafaţă).

Revista "Magazin agricol" şi site-ul de ştiri www.magazinagricol.info sunt primele proiecte media ale companiei Tensor SRL. Tensor SRL este o societate 100% românească înfiinţată în urmă cu 12 ani care a realizat mai multe proiecte editoriale şi care are ca obiect principal de activitate distribuţia de software şi consultanţa tehnică în domeniu.

Bucuresti, 21.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *