free download 78 travel guides written by experts

Ma numesc Rosu

Orhan Pamuk
Editura Curtea Veche

Se spune intotdeauna despre omul de relatii publice ca trebuie sa stie cat mai multe despre cat mai multe, ca este de dorit sa nu fie nicioadata prins pe picior gresit. E clar, nu poti fi om-enciclopedie, dar dorinta de a cunoaste trebuie sa te caracterizeze daca esti PR-ist. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa te rezumi la un singur domeniu, la un singur aspect.

De la acest principiu porneste si PRwave si, din aceasta saptamana, va incerca sa prezinte la rubrica Books Wave si carti de citit in timpul liber.

Imi revine onoarea de a incepe recomandarile cu o carte a celui ce anul acesta a castigat Premiul Nobel pentru Literatura (cand a declarat acestea ): scriitorul turc Orhan Pamuk. Ma numesc Rosu este romanul care in cele peste 600 de pagini introduce cititorul in lumea fascinanta a miniaturistilor otomani – cu pasiunile, basmele, viziunile, valorile, invidiile, cu viata lor.

O lume pe care nu multi o stiu, un univers si o cultura despre care oricine, lecturand aceasta carte, poate invata cate ceva. Ma numesc Rosu este o opera cu mai multe chei de citire asadar, de la descoperirea unei "bresle" si pana la urmarirea unei povesti de dragoste sau cautarea asasinului unui auritor. O carte cu un stil aparte – as putea spune o carte ea insasi alcatuita ca o miniatura, in care fiecare personaj sta de vorba cu cititorul  care are astfel posibilitatea de a avea o viziune completa. Vor veni, rand pe rand, sa stea de vorba cu dumneavoastra, personajele principale – Unchiul, Negru, Barza, Fluture etc. -, dar si Moartea, calul, cainele, Rosu sau altii.

Ma numesc Rosu se citeste pe indelete, cu atentie, pentru ca fiecare detaliu conteaza. O carte de timp liber, un univers, o miniatura despre care s-a spus ca aminteste de O mie si una de nopti. O prezentare a diferentelor intre miniatura si pictura cu care suntem noi obisnuiti. O carte despre Orient si Occident. Despre viziuni. O fresca, un roman minunat in care veti regasi si un personaj Orhan.

Un roman fascinant, o calatorie, Ma numesc Rosu – special pentru dumneavoastra.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa  loredana@prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *