free download 78 travel guides written by experts

M.M.F.P.S alimenteaza criza economica cu noi decizii iresponsabile

Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale amplifica efectele crizei economice prin noi decizii iresponsabile din punct de vedere social. Anuntul ministrului muncii, Marian Sarbu, de a majora salariul minim pe economie sub presiunea campaniei electorale nu face decat sa adanceasca dezechilibrul bugetar existent deja. Decizia este in totala contradictie cu directiile europene de limitare a chetuielilor bugetare si de plafonare a salariilor.

 UNPR considera ca aceasta masura va servi in exclusivitate unui scop politic de scurta durata, dar va avea efecte economice negative la nivelul intreprinderilor private, care vor mari numarul de disponibilizari. Majorarea salariului va impune modificari de grila privind impozitarea salariilor in general, obligand investitorii privati sa faca mai multe concedieri. Aceasta hotarare are un caracter antisocial iar efectele sale vor fi cresterea numarului de someri si agravarea discordiei intre patronate si sindicate.

„Minsterul Muncii adopta decizii aberante si in totala necunostinta a realitatii economice din mediul privat. In cazul in care IMM-urile vor fi obligate sa acorde majorari salariale cu siguranta prima reactie va fi aceea de a disponibiliza un numar de angajati pentru a pastra nivelul cheltuielilor bugetate pentru anul 2009. Alaturi de impozitul forfetar, noua masura economica va avea ca efect decimarea mediului economic privat si ingroparea economiei romanesti” a declarat Marian Petre Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

 Bucuresti, 16.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *