Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Lună albastră

Lee Child
Editura Trei

Avertisment: e bine să nu începeți în romanul Lună albastră dacă nu sunteți pregătiți să îl terminați! Stilul lui Lee Child este și mai concis în acest roman, iar acțiunea avansează constant, ceea ce te determină să nu lași cartea din mână până nu afli deznodământul.

Luna albastra recenzie Lee child

Romanul începe cu Jack Reacher aflat într-un autobuz. Fostul polițist militar nu are o destinație precisă și nu poate să nu se implice atunci când constată că un bătrân, care moțăia pe un scaun și care avea un plic mare în buzunarul interior al hainei, este luat în vizor de un tânăr care stătea în apropiere.

Cum Reacher știa, după plic, că este unul cu bani și cum văzuse că tânărul își planifică lovitura, atunci când cei doi coboară din autobuz fostul polițist militar îi urmărește. Reacher reușește să îl apere pe bătrân și îi află povestea. Banii din plic erau pentru un cămătar. Era ultima plată a unui împrumut făcut pentru tratamentul fiicei lor, bolnavă de cancer. Aceasta fusese angajată la o firmă IT de succes, dar al cărei patron fugise cu banii angajaților și nu mai plătise nici asigurările medicale.

Reacher află astfel că orașul este împărțit între ucrainieni și albanezi și, fără să vrea, determină începutul unui război între cele două grupări. Căutarea fostului patron al fetei bătrânului este anevoioasă și plină de peripeții.

“Child își dă măsura talentului în acest roman plin de suspans” spun cei de la Publishers Weekly și au foarte mare dreptate. Personajele sunt bine create, atmosfera și orașul sunt atent redate, iar ca de obicei Child excelează în descrierea luptelor corp la corp și a confruntărilor directe. Acțiunea avansează constant, nu trenează nicio clipă, astfel că iubitorii genului și fanii autorului și ai seriei Jack Reacher vor avea parte de o lectură plăcută, captivantă de la prima și până la ultima pagină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *