free download 78 travel guides written by experts

Lumina Led este mai placuta ochiului

Lumina produsa de becurile LED este mai placuta vizual si ofera un aspect modern locuintei. Desigur este intotdeauna o dezbatere despre alegerea care trebuie facuta intre lumina rece si lumina calda a becului, insa in ziua de astazi, majoritatea persoanelor prefera lumina alba si rece mai ales in spatiile de studiu, birou sau living.

Tot la fel de populara poate fi si o banda Led, deoarece emite lumini puternice care pot fi de mai multe culori sau o singura lumina in functie de modelul ales. De asemenea unele modele dispun si de o telecomanda care permite programarea led-urilor sa isi schimbe culoarea.

banda led - savelectro.ro
banda led – sursa: savelectro.ro

De ce sa alegem becuri led si care sunt avantajele acestora?

Luminile cu LED-uri dureaza mult mai mult decat becurile incandescente sau cu halogen. Acesta este avantajul numarul unu al LED-urilor – sunt proiectate sa functioneze in medie de 35.000 de ore si uneori pana la 100.000 de ore. Va puteti astepta ca becurile sa dureze pana la 15 ani cu o utilizare normala – si sase ani cu o utilizare de pana la opt ore pe zi. Nu se ard in timp ca becurile cu halogen sau pe cele incandescente si nu pierd nicio luminozitate.

Sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic

LED-urile sunt modul nostru de iluminare, cel mai eficient din punct de vedere energetic – au o eficienta de 80-90%, ceea ce inseamna ca 80-90% din energia lor este transformata in lumina si nu in caldura.
Becurile incandescente isi pierd 80% din energie ca si caldura si sunt eficiente doar cu 20%.

Puteti instala in intreaga casa lumini LED – veti realiza ca este o investitie inteligenta imediat ce le instalati, mai ales daca va cumparati luminile de la un magazin de specialitate.

LED-urile sunt ecologice

LED-urile nu contin compusi toxici sau elemente precum mercur. De asemenea, sunt reciclabile 100%. Utilizarea luminilor LED va va ajuta sa reduceti amprenta de carbon cu o treime. Faptul ca dureaza atat de mult timp – in medie, de 35 de ori mai mult decat un halogen – inseamna ca economisesc si costurile de materiale si de productie.

LED-urile sunt, de asemenea, foarte rezistente si durabile

LED-urile sunt realizate cu materiale si componente foarte bune, care pot rezista la vreme aspra, socuri, vibratii si abraziune. Acesta este motivul pentru care sunt adoptate din ce in ce mai mult pentru luminile de drum si de constructii civile.

Nu au aproape niciun fel de emisii UV

Acest lucru si faptul ca produc foarte putina lumina infrarosie, fac ca LED-urile sa fie perfecte pentru utilizarea in spatiile de depozitare si dulapuri, deoarece nu vor degrada materialele depozitate nici prin UV, nici prin caldura.

Muzeele le folosesc din ce in ce mai mult pentru a lumina exponatele fara a deteriora artefactele.

Acestea ofera o flexibilitate deosebita in design

Matricele de lumina LED pot fi plasate si combinate intr-un numar infinit de moduri de a produce o iluminare eficienta, dar si controlabila. Culoarea, umbra, luminozitatea si distributia luminii pot fi controlate la perfectiune, ceea ce face posibila nu numai iluminarea utila din punct de vedere tehnic, ci si inducerea unei stari de bine.

Functioneaza chiar si la temperaturi extreme

LED-urile sunt perfecte pentru a fi utilizate in medii foarte reci, precum camerele de congelare sau in conditii de clima extrema. Alte lumini, cum ar fi cele incandescente sau fluorescente, pot fi afectate de frig, dar LED-urile sunt fiabile chiar si atunci cand mercurul scade.

Luminile LED  functioneaza instantaneu

Luminile LED sunt luminoase imediat si pot fi, de asemenea, stinse si aprinse de cate ori este necesar, fara a le afecta performantele, chiar si pe termen lung. Luminile cu halogen sau becurile cu consum redus de energie dureaza de obicei cateva minute pentru a obtine o putere maxima, iar oprirea si pornirea acestora le reduce durata de viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *