metalshow

“Lumea vazuta de Ion B.” are premiera internationala in Elvetia,

in cadrul festivalului „Visions du Reel“ – Nyon

“Lumea vazuta de Ion B.”, filmul documentar produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production si difuzat de HBO Romania va avea premiera internationala pe 16 aprilie 2010 in Elvetia, in cadrul festivalului „Visions du Reel“ – Nyon.
 

„Visions du Reel“ – Nyon este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din Europa, iar filmul “Lumea vazuta de Ion B.” va fi prezentat in cadrul sectiunii “Regards Neufs”. Dupa Nyon, filmul va face apoi turul festivalurilor din Europa si de peste ocean. Pana in acest moment a intrat in selectiile oficiale si in competitii pentru luna aprilie la „Crossing Europe“ – Linz si „Sehsüchte“ – Potsdam si pentru luna mai la „HotDocs“  – Toronto, „Planet Doc Review“ – Varsovia si „London international documentary Filmfestival“.

Nominalizat la Premiile Gopo 2010 pentru cel mai bun documentar romanesc, “Lumea vazuta de Ion B.” urmareste timp de peste un an viata lui Ion Barladeanu, care la inceputul filmului este un anonim om al strazilor din Bucuresti, dar care devine cel mai important si celebru artist roman contemporan.

“Lumea vazuta de Ion B.” este un film regizat, scris si filmat de Alexander Nanau, produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production. Filmul este realizat in parteneriat cu SVT Suedia, AVRO Olanda si YLE Teema Finlanda si cu sprijinul Millennium Bank Romania, Aristoteles Workshop Association si Noumax.

Bucuresti, 26.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *