free download 78 travel guides written by experts

Lufthansa sarbatoreste prin cresteri record

40 de ani de activitate in Romania

La 25 august 2007 se implinesc 40 de ani de activitate continua a companiei Lufthansa in Romania, sarbatoare marcata pe fundalul cresterii cu 24% a numarului de zboruri fata de anul trecut, de la 54 pe saptamana, la 66. „In toti acesti ani, compania a devenit recunoscuta ca un jucator important pe aceasta piata si, in acelasi timp, si-a demonstrat atasamentul fata de intreaga regiune“, a declarat Stefan Lau, Director general pentru Romania si Moldova. „Varietatea serviciilor, reteaua din ce in ce mai mare, cresterea numarului de zboruri, spiritul inovator si buna imagine a companiei au dus la cresteri record in ce priveste numarul de pasageri care au calatorit in ultimii ani catre si dinspre Romania“.

Aceasta tendinta s-a manifestat intr-un ritm nemaintalnit pana acum: in 2006 au fost cu 23% mai multi pasageri decat in 2005, iar in primele cinci luni ale lui 2007 au calatorit cu 43% mai multe persoane decat in acelasi interval din 2006.

Orarul Lufthansa pentru vara 2007 ofera pasagerilor din Romania posibilitatea sa opteze pentru zboruri din Bucuresti spre Munchen (21), Frankfurt (21) si Dusseldorf (12), precum si din Timisoara spre Munchen (12); in curand, Sibiu va deveni cea de a treia destinatie Lufthansa din Romania.

“Astfel de cifre erau de neimaginat acum 40 de ani, cand primul avion Boeing 727 D-ABIX al companiei Lufthansa a aterizat la aeroportul Bucuresti Baneasa, marcand inceputul unei lungi cooperari fericite cu Tarom“, a spus Stefan Lau. „Zborul inaugural Lufthansa LG192 deservea de doua ori pe saptamana ruta Frankfurt-Munchen-Zagreb-Bucuresti, calatorie care la acea vreme dura 5 ore si 25 de minute“.

In 1970, Lufthansa si-a mutat zborurile de la Baneasa la noul aeroport, Bucuresti Otopeni. In iulie 1992, infiintarea companiei “LUTAS – Lufthansa Tarom Servicii de Aeroport”, o companie mixta ai carei actionari sunt Lufthansa, Tarom si AIBO – Aeroportul International Bucuresti Otopeni, a dat o noua dimensiune serviciilor de la sol din Romania.

In anii care au urmat, compania a devenit unul dintre principalii transportatori din Romania, astfel incat in 1998 Lufthansa transportase deja peste 132.000 de pasageri intre Romania si Germania, printr-un total de 2004 zboruri.

Lufthansa a fost infiintata in 1926, la Berlin, iar in 1953 si-a mutat sediul la Koln. In prezent, la fiecare 44 de secunde, undeva in lume, isi ia zborul un avion Lufthansa. Orarul de vara 2007 prevede 13.700 de zboruri Lufthansa saptamanal, numar in crestere fata de anul trecut, cand s-au inregistrat 13.140. Daca includem toti partenerii din cadrul Star Alliance, timpul dintre decolari se reduce la 6 secunde.

Lufthansa este membru fondator al Star Alliance, cea mai mare grupare de companii aeriene, astfel ca pasagerii Lufthansa pot rezerva bilete oriunde in cadrul acestei retele globale. In total – incluzand cei trei parteneri regionali ai sai, Star Alliance ofera zilnic peste 16.000 de zboruri catre 855 de destinatii din 155 de tari.

Bucuresti, 27.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *