metalshow

Lufthansa Romania introduce biletul electronic

Lufthansa Romania introduce biletul electronic in Bucuresti si Timisoara

Lufthansa a introdus recent in Bucuresti si Timisoara sistemul electronic de emitere a biletelor, care prezinta avantaje atat pentru calator cat si pentru biroul emitent. In cazul biletelor electronice, toate informatiile continute pe suportul tiparit al biletelor clasice sunt acum stocate in baza de date a companiei, simplificand formalitatile de check-in si de imbarcare. 

"Am introdus serviciul de ticketing electronic pentru a imbunatati serviciile oferite clientilor nostri. Datorita acestui sistem, pasagerii Lufthansa nu au de ce sa isi mai faca griji in privinta primirii biletelor prin curierat sau posta si nici nu mai trebuie sa se prezinte la biroul emitent pentru a intra in posesia acestora. Mai mult decat atat, riscul de a uita sau pierde biletul este astfel eliminat." spune Stefan Lau, General Manager Lufthansa Romania & Moldova.
Biletele electronice sunt mai usor de folosit, fiind concepute pentru a simplifica si a accelera procedura de rezervare si emitere a biletelor, contribuind in acest fel la operativitatea procesului desfasurat inaintea calatoriei propriu-zise, de la rezervarea si cumpararea biletului pana la imbarcarea in avion.
Utilizarea biletelor electronice nu se limiteaza doar la zborurile companiei Lufthansa, ci poate fi aplicata si pentru zborurile altor companii cu care au fost incheiate acorduri in acest sens: Air Canada, Austrian Airlines, United Airlines, SAS Skandinavian Airlines, LOT Polish Airlines, British Midland. Pana la sfarsitul anului este planificata integrarea in acest sistem si a altor linii aeriene membre Star Alliance: Singapore Airlines, Air New Zealand, Spanair, Asiana, Thai Airways si Varig.
Star Alliance a dezvoltat propria infrastructura – StarNET – prin care are loc schimbul de informatii intre sistemele informatice ale membrilor individuali ai aliantei. Peste 57% din biletele Lufthansa eliberate in Germania sunt electronice. Obiectivul Lufthansa este acela de a vinde numai bilete electronice pana la sfarsitul anului 2007.
Pentru vacanta de vara, Lufthansa a lansat oferta speciala pentru copiii sub 12 ani: reducere 90% la clasa economic cu plecare din Bucuresti si Timisoara catre toate destinatiile Lufthansa din Europa. Disney Land poate fi o posibila optiune – biletul pentru copil costa doar 20 Euro*.
O multitudine de alte oferte speciale sunt disponibile in aceasta vara catre Europa – 199 Euro* catre Bruxelles, Praga, Milano, 222 Euro* Nisa, Lisabona, Madrid, Barcelona s.a. – dar si catre destinatii mai indepartate, precum Teheran – 333 Euro*, Shanghai si Riyad la numai 444 Euro*, Beijing la 555 Euro* sau Abuja si Port Harcourt la un tarif de 777 Euro*.

*Tarifele sunt valabile pentru bilete electronice dus – intors plus taxe de aeroport.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *