Shadow

Lucruri importante pe care trebuie sa le știi despre piercing-ul în ureche

A sosit momentul să îți faci un piercing în ureche și cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată „și acum ce fac?”.

Ei bine, piercing-ul la ureche poate fi sigur și simplu, dar există câteva reguli importante care trebuie urmate și câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte.

Lucruri importante pe care trebuie sa le știi despre piercing-ul în ureche

Image by karlyukav on Freepik

Alegerea modelului de cercel

Fie că este vorba de primul, al doilea sau chiar al treilea piercing, această etapă este cea mai entuziasmantă și de obicei este ca un drum cu două sensuri. Fie te-ai îndrăgostit mai întâi de un anumit model de piercing din aur pentru ureche și ți l-ai dorit nespus de mult, fie ți-ai dorit mai întâi să-ți decorezi urechea și apoi ai căutat modele.

Asigură-te că alegi un stil care îți place pentru că acesta va trebui să rămână la locul lui pe toată perioada de vindecare. Abia după asta poți încerca noi variante.

 • Tija cercelului de piercing trebuie să fie ultra-subțire, cu un vârf fin, pentru a putea aluneca ușor prin lobul urechii, cu un disconfort minim;
 • Alege un model cu o închizătoare simplă, care să nu pună prea multă presiune pe zona inflamată. Ideal ar fi să nu aibă o șurub, ci o închidere circulară pentru început;
 • Trebuie să fie dintr-un metal hipoalergenic premium, adică din metale prețioase precum aurul și argintul sau din oțel chirurgical;
 • Trebuie să fie un model foarte ușor. Greutatea îl va face să atârne și să irite zona încă nevindecată.

Ce presupune realizarea piercing-ul în ureche?

Piercing-ul în sine înseamnă penetrarea cartilajului sau a lobului. Acest procedeu se face fie cu un ac special, fie cu un pistol care creează o gaură. Abia după asta se plasează un cercel în acel orificiu. Vei simți puțină durere, însă nu e atât de pătrunzătoare încât să trebuiască anestezie.

Cea mai mare greșeală pe care o fac amatorii (de regulă acasă) este să-și găurească zona dorită direct cu partea ascuțită a cercelului. Nu doar că va durea destul de rău, dar se și poate infecta.

Piercing-urile se realizează doar de către profesioniști și personal avizat sau de către un cadru medical, mai ales în cazul minorilor. Incinta trebuie să fie curată și cu o iluminare adecvată, iar persoana care execută acest procedeu trebuie să poarte mănuși de unică folosință și echipament sterilizat.

Unde se montează piercing-ul de ureche

Există cam 10 zone unde se poate pune un piercing de ureche

 • La nivelul lobulului;
 • De-a lungul cartilajului exterior superior;
 • De-a lungul cartilajului exterior inferior;
 • Spre interior;
  În cutele centrale;

Există câteva contraindicații medicale pentru piercing-ul de ureche

Piercingul, în general, nu este o idee foarte bună pentru persoanele însărcinate din cauza riscului de a face o infecție. Pe lângă asta, indicat ar fi să întrebi un medic înainte dacă știi că suferi de anumite boli sau afecțiuni precum:

 • Diabet;
 • Hemofilie;
 • O tulburare autoimună;
 • O afecțiune cardiacă;
 • O afecțiune care încetinește sau împiedică vindecarea;
 • Probleme ale pielii în zona respectivă (o leziune recentă, o erupție cutanată, o umflătură, o tăietură sau o aluniță);

Pe lângă asta, în unele cazuri, mai există riscul apariției unei reacții alergice manifestată prin roșeață, umflături, durere și o secreție după un piercing.

Îngrijirea zonei unde a fost inserat piercing-ul

Chiar dacă este o procedură invazivă minimă, piercingul tot înseamnă o mică rană deschisă. Urechea are diferite tipuri de țesuturi, iar unele porțiuni sunt mai sensibile. Lobii se vindecă în cca 6 săptămâni, iar cartilajul în 6-12 luni. Așadar, este important să ai grijă de această zonă care va fi vulnerabilă o vreme.

Îngrijirea corectă poate preveni atât o infecție, cât și închiderea găurii. Chiar dacă piercing-urile de ureche sunt mai puțin riscante decât alte piercing-uri corporale, ele pot avea câteva efecte secundare dacă nu sunt tratate în siguranță.

 • Folosește o cremă cu antibiotic pentru prevenirea infecțiilor;
 • Nu schimba cercelul în primele 6 luni, cât durează procesul de vindecare;
 • Nu îndepărta cercelul pentru mai mult de 24 de ore pentru că orificiul piercing-ului se poate închide, mai ales dacă este în zona cartilajului. Excepție fac situațiile în care zona s-a infectat și doare foarte tare;

Așadar, acum că ai aflat ce presupune realizarea unui piercing în ureche nu mai rămâne decât să-ți faci curaj pentru programare și sa-și cauți modelul ideal de cercel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *