free download 78 travel guides written by experts

Lucruri de știut despre Revolut

Auzim din ce in ce mai mult vorbindu-se despre Revolut. Tot mai multi oameni folosesc acest Revolut.
Insa, ce este Revolut?

Revolut este o banca digitala. A inceput in 2015 ca un card de calatorie care oferea cursuri de schimb valutar convenabile, iar acum devine, din ce in ce mai mult, o banca. Este cea mai rapida banca digitala cu cea mai larga gama de functii. Este o alegere de top pentru cei care calatoresc frecvent si nu numai.

Mai pe larg, Revolut Ltd este o companie britanica de tehnologie financiara care ofera servicii bancare, inclusiv conturi bancare GBP si EUR, card de debit pre-MasterCard sau card de debit VISA, schimb valutar fara comision, tranzactionare de actiuni, schimb valutar si plati peer-to-peer. Compania a fost fondata la Londra de Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko.

revolut card

Aplicatia mobila Revolut accepta cheltuielile si retragerile de bancomate in 120 de valute si trimiterea in 29 de valute direct din aplicatie. De asemenea, ofera clientilor acces la criptomonede cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash si XRP prin schimbul la sau de la 25 de monede. Daca o plata se efectueaza la sfarsit de saptamana, Revolut adauga o taxa suplimentara de 0,5% la 2% pentru a te proteja impotriva fluctuatiilor cursului de schimb. Totusi, cu Revolut poti schimba bani fara taxe ascunse.

In prezent exista peste 10 milioane de clienti Revolut. In Romania, Revolut este ceva relativ nou. A aparut in anul 2018. Totusi, Revolut este inca destul de controversat. Pe platforme precum Mr. Finance poti gasi multe informatii cu privire la ceea ce inseamna si ceea ce iti poate oferi Revolut. Sa vedem si noi cateva dintre argumentele pro si contra pentru Revolut.

Pro

-Poate reincarca si tine mai multe valute;
-O serie de functii suplimentare in expansiune (de exemplu, cryptotrader, carduri virtuale de unica folosinta);
-Optiuni premium de abonament cu avantaje la indemana (de exemplu, asigurare de calatorie).

Contra

-Are licenta bancara, dar inca nu are conturi curente (nu exista garantie de depozit sau comenzi permanente, debituri directe numai in EUR);
-Asistenta clientilor a fost slaba din punct de vedere istoric, desi se imbunatateste.

Atat persoanele fizice, cat si firmele din Romania se pot bucura de conturi cu mai multe monede, permitand oamenilor sa detina, sa transfere si sa schimbe bani in alte 24 de valute. Aceste transferuri se realizeaza aproape de rata de schimb de baza. Aplicatia avansata, bogata in functii, permite sa fie transferati bani rapid, sa fie primite notificari si sa fie emise chiar facturi.

In martie 2019, Revolut a fost insa in centrul atentiei pentru o multime de motive, inclusiv acuzatiile de utilizare a unor reguli si sisteme anti-spalare a banilor din 2018.

Totusi, Revolut serveste in prezent zeci de mii de afaceri la nivel mondial. Pe langa conturile cu mai multe monede, acestea ofera si transferuri rapide de bani internationale catre alte companii, carduri corporative, integrare cu software si platforme contabile, decontari instantanee si rapoarte de cheltuieli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *