free download 78 travel guides written by experts

Lucian Mindruta si Echipa de Yachting, in test-drive la Regatta Marii Negre

Regatta fara vant e ca pestele pe uscat. Asta au constatat concurentii la Regatta Marii Negre, care s-au luptat in prima zi cu caldura mai degraba decit cu competitorii. Echipa de Yachting condusa de Sorin Drugan si Lucian Mindruta au incercat in aceste conditii noua arma secreta: un velier de curse Benetteau 34.7.

Dar nu doar asta au testat, ci si propria pricepere in manevrarea velelor. In prima zi a fost cel mai greu: canicula si curentul puternic i-au fortat sa abandoneze dupa doua ore petrecute stand pe loc in largul Capului Tuzla. A doua zi a fost mai bine: locul cinci in clasament si sperante mari pentru urmatoarea intrecere, din 1 august. Echipa a fost una bi-familiala. Lucian a venit cu sotia, iar capitanul  la fel, plus cei doi copii, ambii majori si priceputi in ale marinariei.

“Sunt o mie de parame si un milion de reglaje pe barca asta – si avem putin timp sa le invatam pe toate. Sunt la concurenta cu sotia mea Ioana, care stie sa intinda velele mai bine ca mine. Sper ca la urmatoarea cursa sa prindem un loc pe podium” spune Lucian Mindruta.

“Antrenamentul inseamna ca fiecare membru al echipei, acum 8 persoane, sa stie ce are de facut, in timp de secunde. Chiar si la 15 kilometri pe ora, cu cat alearga un velier, o secunda de intirziere poate sa te coste un loc in clasament” spune skipperul Sorin Drugan.

Echipa de Yachting e un proiect sportiv, dar si de mediu pornit de Lucian Mindruta in 2007. In expeditiile si cursele de pana acum, participantii promoveaza nu doar fair-play-ul, ci si nevoia de a pastra Marea Neagra curata si plina de viata. Sprijinul pentru actiunile din aceasta vara e asigurat de Mumm, Aeg si Nautic Life.
Componenta echipei: Sorin Drugan, Lucian Mindruta, Ioana Mindruta, Corina Drugan, Cecilia Drugan, Oana Sima, Dragos Brighidovici si Ovidiu Drugan.

Bucuresti, 20.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *