free download 78 travel guides written by experts

Lucian Dan Teodorovici, invitat la Festivalul de literatura de la Mantova

Lucian Dan Teodorovici va participa, cu sprijinul Institutul Cultural Român, la Festivalul de literatură de la Mantova (7-11 septembrie 2011), unul dintre cele mai aşteptate şi mai apreciate evenimente culturale din Italia.

Astfel, vineri, 9 septembrie, de la ora 21.30, la Biserica Santa Maria della Vittoria, Lucian Dan Teodorovici va dialoga cu scriitorul bulgar Georgi Gospodinov. Moderator: Marilia Piccone.

Tot în cadrul festivalului, duminică, 11 septembrie, de la ora 11.00, la Biserica Santa Maria della Vittoria, în cadrul atelierului Vocabularul european, Lucian Dan Teodorovici va susţine o conferinţă despre cuvîntul aşteptare, alături de scriitorul olandez Herman Koch care va vorbi despre cuvîntul gedogen (a tolera, a suferi, a îndura, a înfrunta). Evenimentul va fi moderat de Giuseppe Antonelli.

Festivalul de literatură de la Mantova a debutat în anul 1997 şi este astăzi unul dintre cele mai aşteptate şi mai apreciate evenimente culturale din Italia: cinci zile de întîlniri cu scriitorii, lecturi, spectacole, concerte cu artişti veniţi din întreaga lume. Participanţii la acest festival sînt scriitori de renume internaţional, voci importante ale literaturii emergente, reprezentanţi ai generaţiilor tinere de autori, precum şi eseişti, muzicieni, artişti etc. Printre participanţii la ediţia din acest an se numără autori precum: Alessandro Baricco, Erri de Luca sau Ala al Aswani.

Pentru a vizualiza întregul program de evenimente din cadrul festivalului, click aici: //www.festivaletteratura.it/eventi.php.

Lucian Dan Teodorovici este cunoscut publicului italian datorită apariţiei versiunii italiene a romanului Circul nostru vă prezintă: (Polirom, 2002; ed. a II-a revăzută, 2007) la editura Aìsara din Cagliari, cu titlul La casta dei suicidi, în traducerea Ilenei M. Pop. De altfel, La casta dei suicidi a fost lansat în cadrul Festivalului de Literatură al Sardiniei (ediţia a VIII-a, 1-3 iulie 2011), la care Lucian Dan Teodorovici a fost invitat ca reprezentant al României (participare în premieră a ţării noastre).

Circul nostru vă prezintă: a mai fost tradus şi publicat în S.U.A. (Dalkey Archive) şi Ungaria (L’Harmattan Könyvkiadó), urmînd să apară în Bulgaria (Paradox Publishing), Spania (El Nadir) şi Egipt (Sphinx Publishing).

Tot la editura Aìsara, se află în curs de apariţie şi cel mai recent volum semnat de Lucian Dan Teodorovici, Celelalte poveşti de dragoste, apărut la Polirom în anul 2009.

La sfîrşitul lunii septembrie, Polirom va publica, în colecţia Fiction Ltd., noul roman al prozatorului ieşean: Matei Brunul.

Lucian Dan Teodorovici a publicat în numeroase antologii de proză din România şi din străinătate, ultima apariţie fiind în Best European Fiction 2011 (povestirea După gîşte din volumul Celelalte poveşti de dragoste), prezenţă ce a atras semnalări elogioase în publicaţii importante, cum ar fi New York Times (S.U.A.) sau The Guardian (Marea Britanie). Mai multe despre Lucian Dan Teodorovici, aici: //www.polirom.ro/catalog/autori/teodorovici-lucian-dan/.

Vizitaţi şi blogul autorului: //www.teodorovici.ro/.

Bucuresti, 06.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *