free download 78 travel guides written by experts

Lotus confirma in Formula 1. Din nou pe podium

Echipa oficială de Formula 1 a Lotus Cars Ltd a înregistrat un nou rezultat de excepție la a doua cursă de la revenirea oficială în Campionatul Mondial. Nick Heidfeld, pilotul german al Lotus Renault GP, a terminat pe locul 3 în Marele Premiu al Malaieziei, desfășurat duminică, 10 aprilie 2011, pe circuitul de la Sepang. Rezultatul reprezintă o bucurie și pentru grupul malaiezian Proton, din care Lotus Cars face parte.

Este cel de-al doilea podium consecutiv al echipei oficiale Lotus în acest sezon, rezultat ce-i plasează pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 26 de puncte.

Strategia cursei a constat în 3 opriri la boxe, pentru ambii piloți. Vitaly Petrov a efectuat și el o cursă bună, mentinându-se în lupta pentru podium până cu 4 tururi înainte de final, când, din cauza unei incursiuni în decor, nu a mai putut ajunge la final.

Următoarea etapă a Formulei 1 va avea loc duminica viitoare: Marele Premiu al Chinei, pe circuitul de la Shanghai.

La sfârșitul anului 2010, constructorul de automobile britanic Lotus a semnat un contract de colaborare cu fosta echipa Renault F1 team, revenind astfel la schema de succes din anii ’80. Cu un Lotus motorizat de Renault, Ayrton Senna a obținut prima victorie în Formula 1, în Marele Premiu al Portugaliei în 1985.

Pentru a face un adevărat come-back în topul Formulei 1, nu se putea alege decât culoarea negru auriu, care ne amintește grafica oficială a mașinilor Lotus din anii ’70 – ’80. Cu aceste culori pe mașini, Lotus a câștigat 3 titluri de campion mondial al constructorilor (1972, 1973 și 1978) fiind reprezentată de campioni precum Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ronnie Peterson, Nigel Mansell, Ayrton Senna, Elio di Angelis dar și alții.

Dintre aceștia, Mansell a fost prezent în luna februarie în România la deschiderea oficială a showroom-ului Lotus în țara noastră, în cadrul complexului Airport Plaza din Otopeni. Tot acolo a fost expus și monopostul de Formula 1 Lotus Renault GP 2011.

Forza Rossa, importatorul official Lotus se adresează clienților cu cele mai recente modele ale mărcii britanice, dar și cu toate serviciile de service și after-sales. În România există deja 8 automobile Lotus iar Forza Rossa a înființat de curând Lotus Club România, ce organizează excursii pe drumurile de munte sau ieșiri pe circuit.

Bucuresti, 11.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *