metalshow

Lotul National de Copii si Juniori la Escalada si Bouldering participa la Balcaniada din Macedonia

Lotul Național de Copii și Juniori participă la Balcaniada de Escaladă și Bouldering, care se va desfășura pe 3-4 octombrie la Skopje, Macedonia, sub egida Federației Macedonene de Escaladă Sportivă.

Lotul, care include opt membri, este alcătuit din: Râpă Darius Andrei (n. 2006), Dudău Ariana Maria (n. 2004), Râpă Cristian (n. 2003) și Popescu Rareș Ștefan (n. 2003), la Juniori, respectiv: Sántha Róbert (2000), Pătrășcoiu Radu (2000), Nagy Janka (2001) și Nagy Judit (1999) – la Copii. Antrenorii lotului sunt: Marian Bucneru, Dudău Bogdan și Szőcs Károly-Csaba.


Membrii Lotului național de copii și juniori la Escaladă și Bouldering, la ediția din 2012 desfășurată la Skopje.
Credit foto: FRAE

Printre cele mai bune rezultate înregistrate de-a lungul timpului de Lotul Național de Copii și Juniori se numără locul 10, la viteză, la Campionatul Mondial de la Moscova, prin Scorțea Dan, în 1997, la Juniori. La Copii, rezultate bune au obținut Cristian Râpă, câștigător la competițiile Arco în 2012, respectiv Imst în 2013; Călin Enache, câștigător la Petzen în 2011 și la Arco în 2013 și Antonia Trifu, câștigătoare la Imst în 2008.

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) reprezintă autoritatea în domeniile alpinism, escaladă și schi alpinism și asigură reprezentarea României în competițiile sportive și organismele internaționale. Are ca obiectiv principal performanța sportivă, beneficiind de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) de venituri destinate dezvoltării și promovării acestor discipline sportive de performanță.

FRAE este o federație sportivă națională, constituită prin asocierea cluburilor sportive și a asociațiilor județene conform Legii Educației Fizice și Sportului 69/ 2000.

FRAE este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică.

Bucuresti, 01.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *