free download 78 travel guides written by experts

BMW Team RLL a ocupat locurile al cincilea, respectiv al zecelea la Long Beach – Pole position pentru Auberlen şi Werner în calificări

Bucureşti/München, 18 aprilie 2016. BMW Team RLL a avut un debut dificil cu BMW M6 GTLM la Long Beach (SUA), încheind pe locurile al cincilea, respectiv al zecelea în Bubba Burger Sports Car Grand Prix, a treia etapă din ediţia 2016 a IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC).

Cursa de 100 de minute s-a arătat promiţătoare la început, după ce maşina cu numărul de concurs 25 – pilotată de Bill Auberlen (SUA) – a pornit din pole position la categoria ei şi a condus în primele 13 tururi ale întrecerii. O penalizare “drive through” a fost executată de Auberlen în turul 28 – primită pentru un contact cu o maşină din categoria Prototype Challenge în turul 24 – a coborât #25 pe locul al şaselea. Dirk Werner (Germania) a urcat în cockpit în turul 31 şi a revenit în cursă pe poziţia a şaptea. El a rulat la maximum, dar nu a reuşit să recâştige prea mult din terenul pierdut. La restart, în turul 55, Werner a fost lovit din spate de o maşină Prototype Challenge – incident petrecut în acul de păr – şi a fost obligat să reintre la standuri pentru schimbarea unui pneu Michelin care fusese tăiat. În cele din urmă, el a încheiat cursa pe locul al cincilea. Victoria a revenit unui model Porsche.


John Edwards (SUA) şi Lucas Luhr (Germania) au fost ghinionişti şi la Long Beach. Luhr a început cursa de pe locul al şaselea al grilei GTLM, dar a intrat imediat la standuri, în turul 4, din cauza unei probleme la partea electrică a maşinii. A revenit în cursă pe locul al nouălea. Edwards a preluat volanul în turul 49 şi a urcat până pe poziţia a opta. În turul 55, la restart, contactul cu un alt concurent a cauzat daune care au fost imediat observate de Edwards şi de echipa tehnică. Înainte ca echipa să îl poată chema la standuri, Edwards a lovit zidul de protecţie şi a abandonat. În cele din urmă, maşina a fost clasată a zecea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *