free download 78 travel guides written by experts

Locul 4 pentru echipa Romaniei la cea mai grea competitie de canotaj din Europa

Echipa Romaniei s-a clasat pe pozitia a patra la prima editie a Red Bull XRow, considerata una dintre cele mai dificile competitii din Europa. Aceasta nu este doar un concurs de canotaj, ci a fost inventat un nou sport – canotaj cross country. 8 echipe de canotori au fost provocate sa treaca peste trei lacuri. Distanta dintre acestea a fost parcursa de membrii echipei cu barca in spate. Victoria i-a revenit unei echipe din Germania.

8 echipe au luat startul pe Lacul Zug din Elvetia in cadrul primei editii a Red Bull XRow. Nivelul competitional a fost unul ridicat, iar intrecerea pe apa a fost una echilibrata, niciuna dintre echipe fiind dominanta, diferentele aparand insa pe uscat.

Echipa Romaniei de 8+1 a fost pe podium, pe locul 3, pana aproape de finalul competitiei, cand pe uscat, a fost depasita de o echipa englezeasca.
Prima echipa care a trecut linia de finis a fost cea a Germaniei, care a terminat competitia dupa 02:03:50.

"A fost o experienta in totalitate noua pentru noi. Cursa nu s-a bazat numai pe canotaj, unde am mers destul de bine, ci si pe caratul barcii, un element complet nou pentru noi si aici nu prea am avut timp sa ne antrenam. Acest lucru a fost cel mai dificil pentru noi. Insa vom reveni la aceasta competitie”, a spus capitanul echipei Romaniei, Nichita Tudor, dupa doua ore de efort neintrerupt, arat pe apa, cat si pe uscat.

Premiul cel mare de 6,000 de franci elvetieni i-a revenit echipei castigatoare din Germania, insa toti concurentii au profitat de acest nou concept competitional.
Echipa de canotaj de 8+1 din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti care a reprezentat Romania pentru prima data la aceasta competitie, a fost formata din Todirenchi Catalin, Codau Petre, Stoica Georgian, Duduta Ciprian, Nichita Tudor, Munteanu Gheorghita, Barzoiu Catalin, Razvanta Florin, Stefan Florin si antrenorul Constantinescu Horia.

Clasamentul Red Bull XRow, Lucerna, Elvetia

1. Marcel Hacker All Star (GER) 02:03:50;

2. Berlin Xpress (GER) +00:01:41;

3. Strength and Purchase (GBR) +00:03:09;

4. Romanian National Team (ROM) +00:07:13;

5. Les Barjot d’Annecy (FRA) +00:12:08,

6. Club Aviron Vevey (SUI) +00:13:13;

7. Erster Wiener Ruderclub Lia (AUT) +00:15:02;

8. See-Club Luzern Youngsters (SUI) +00:20:26

Bucuresti, 15.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *