free download 78 travel guides written by experts

Locuitorii din Uricani s-au intors impotriva soselei de centura a Iasului

Candidatul la Camera Deputatilor al Aliantei PSD+PC pe colegiul nr. 2 Tomesti, Daniel Matasaru s-a aflat marti dimineata in comuna Tomesti, in zona blocurilor si in satele Chicerea, Goruni si Chiperesti. Acesta a prezentat tomestenilor oferta sa electorala si i-a indemnat sa voteze Alianta PSD+PC.  

Dupa amiaza, echipa de campanie impreuna cu candidatul s-a deplasat in satul Dorobant, comuna Aroneanu, iar seara a avut loc o intalnire cu locuitorii satului Uricani, comuna Miroslava.

La Uricani, Daniel Matasaru a analizat impreuna cu consilierul PSD Mertic Constantin situatia aparuta in urma demararii lucrarilor la soseaua de centura a Iasului. Astfel, datorita fundatiei pregatitoare pentru traficul greu, nivelul soselei a fost ridicat cu peste 1 metru si jumatate, acesta ajungand la inaltimea ferestrelor caselor.

„Nu este normal ca o sosea de centura sa treaca printr-o localitate, mai ales ca in strainatate exista chiar si zone de protectie a localitatilor din vecinatate impotriva poluarii fonice. O solutie trebuie gasita, pentru ca exista riscul major ca satul Uricani sa dispara. Vor fi afectate casele oamenilor, traficul greu va fi extrem de deranjant pentru comunitate, ca sa nu mai vorbesc despre disconfortul psihic aferent”, afirma Daniel Matasaru.

Locuitorii din Uricani au sesizat si faptul ca in urma deciziei de extindere a soselei de centura la 4 benzi, au primit decizii de expropriere pe o distanta de cel putin 2 metri in interiorul curtilor, desi initial au primit asigurari ca asemenea lucruri nu se vor intampla. Multi au acuzat faptul ca desi prin eforturi financiare proprii isi construisera podete pentru iesirea din curte, acestea au fost daramate de buldozere fara ca autoritatile sa evalueze pagubele si sa ii despagubeasca.

Bucuresti, 26.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *