free download 78 travel guides written by experts

Living Together – lansarea unui proiect pentru toleranta

Între 12 -14 martie 2008, s-a desfăşurat la Central Hall Westminster în Londra Summitul Internaţional Living Together, un proiect iniţiat de British Council, desfăşurat sub auspiciile Consiliului Europei, care a reunit politicieni cu experienţă, factori de decizie, jurnalişti, formatori de opinie ai societăţii civile din 32 de ţări ale Europei, pentru a dezbate probleme legate de minorităţi şi de comunităţile de imigranţi.

Evenimentul a fost prezidat de Lordul Neil Kinnock, Chairman British Council, alături de care au vorbit  ES. Danilo Türk, Preşedintele Sloveniei, ES. Maud de Boer-Buquicchio, Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, ES. Jim Murphy, Ministrul Marii Britanii pentru Europa, precum şi oameni de stat şi miniştri din alte ţări din regiune. Din partea României, invitatul de onoare a fost Alteţa Sa Regală Principele Radu, reprezentatul special al Guvernului României şi consilier al Majetăţii Sale Regele Mihai I al României. Alteţa Sa Regală are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul artelor, atât în ţară cât şi in Europa, America, Asia şi Africa şi este implicat în numeroase proiecte de dialog intercultural. Au mai participat reprezentanţi ai Guvernului României din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Ministru Secretar de Stat Roxana Truinea, ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Daniel Kozac şi ai organizaţiei Romani Criss, Cezara David.

Proiectul Living Together intenţionează să dezvolte o reţea de lideri ai generaţiei de astăzi şi ai celei viitoare care vor contribui activ la formarea societăţilor în sensul considerării favorabile a diversităţii şi permiterii tuturor comunităţilor să aibă propria voce, inclusiv comunităţilor de migranţi şi comunităţilor minoritare.

Acest grup de influenţă întrunit la Londra şi-a afirmat angajamentul de a semna o declaraţie de intenţie care se va constitui într-un pas important către consolidarea accesului şi şanselor egale ale acestor comunităţi în societate.

În cadrul acestui eveniment internaţional, factorii de decizie, reprezentanţii mass-media şi ai societăţii civile au încercat împreună să exploreze cele mai bune modalităţi de a asigura participarea în viaţa publică a minorităţilor şi au împărtăşit informaţii despre impactul migraţiei asupra ţărilor din care provin.

British Council, ca principala instituţie a Marii Britanii pentru relaţii culturale cu alte ţări, conduce programe de promovare a dialogului intercultural, consolidează înţelegerea dintre şi cu diferite culturi, sprijină participarea activă în societate şi preîntâmpină pericolele legate de lipsa de încredere.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul Living Together, fotografii şi scurte interviuri realizate la Summit, vă rugăm să accesaţi website-ul  www.britishcouncil.org/livingtogether.

Bucuresti, 19.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *