free download 78 travel guides written by experts

Listomania

Un univers fascinant organizat într-o enciclopedie vizuală

2 663 de lucruri şi fapte care te vor uimi, te vor înfiora şi te vor face un om mai bun

Ce caută 16 roboţi, 6 clădiri monumentale, 11 specii dispărute şi 8 piese de echipament sportiv pe coperta acestei cărţi? E simplu – toate apar în uimitoarele pagini din Listomania, o minunată enciclopedie plină de informaţii folositoare, dar şi neobişnuite despre tot ce vreţi.

În interiorul acestei cărţi vei găsi 190 de liste cu cele mai înalte, cele mai vechi, ciudate sau şocante lucruri din istorie şi de pe întreg mapamondul, printre care:
· 22 de cărţi interzise
· 20 de artişti neobişnuiţi
· 10 locuri de pe Pământ încă neexplorate
· 18 lucruri care au picat din cer
· 7 lucruri imorale făcute în numele ştiinţei
· 15 creaturi cu ritualuri ciudate de împerechere
· şi multe altele

5 lucruri pe care ar trebui să le înţelegem acum. Notă din partea umilului vostru editor.

Această carte este o plăcere absolută şi va fi accesoriul care se va potrivi perfect cu masa din living, dacă ne este permisă remarca. Acestea fiind spuse, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ştiţi înainte de a vă îmbarca în această aventură care se numeşte Listomania.

1. Această carte este deja depăşită. Nu poţi scrie o carte despre cele mai mari, cele mai mici, cele mai rapide şi cele mai ciudate lucruri fără să ştii că în ziua care urmează lansării va apărea ceva şi mai mare, mai mic, mai rapid sau mai ciudat. Să sperăm că printre aceste evenimente de ultimă oră nu vor fi şi atacuri ale extratereştrilor (vezi pagina 240) sau episoade de canibalism (pagina 210).
2. Documentariştii noştri sunt cei mai grozavi… Dar aceasta nu înseamnă că nu este posibil să nu fi greşit ceva. La urma urmelor, ştiţi ce greu este să găseşti pe cineva care să vorbească volapuk (pagina 20)? Dacă găsiţi vreo greşeală, anunţă-ne! Vă vom mulţumi din tot sufletul.
3. Unele lucruri sunt subiective. Unele dintre lucrurile din carte sunt de necontestat. Altele… nu chiar (pagina 196). Dacă chiar nu sunteţi de acord cu noi în privinţa, să spunem, celor mai sexy ticăloşi din filme (pagina 174), daţi-ne de veste şi anunţaţi-ne pe cine aţi fi ales. Veţi putea deveni unul dintre listomaniacii noştri pentru următoarea carte.
4. Există mult prea multe lucruri „tari” pe lumea asta ca să intre într-o singură carte. Când s-a pus problema să alegem între o sursă serioasă şi ceva distractiv, am ales mereu distracţia. Chiar dacă astfel lista ar fi devenit puţin mai aleatorie. Dacă nu veţi fi surprinşi de nimic din paginile următoare, am fi foarte şocaţi. Ideal ar fi ca măcar ceva să vă facă să spuneţi: „Vai, nu m-am gândit niciodată la aşa ceva” (vezi pagina 66).
5. Mii de oameni au contribuit la această carte. Echipa noastră dedicată de listomaniaci a lucrat din greu pentru a obţine 2 663 de fapte deosebite care să vă uimească şi să vă amuze. În acest scop, am vorbit cu medici legişti, cu profesori de istorie, artişti, pasionaţi de computere şi cu tipul acela ciudat care îşi face veacul prin staţia de autobuz. Să vedem dacă vă daţi seama despre ce ne-a povestit!

Traducere din limba engleză de Iuliana Ionescu
paperback, 290 p., 230×230
ISBN: 978-973-124-720-5
Preţ: 79,9 lei

Bucuresti, 06.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *