free download 78 travel guides written by experts

Linde a inaugurat noua unitate de separare a aerului la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati

Linde Gaz România, membră a grupului Linde, a inaugurat ieri 20 iunie noua unitate de separare a aerului la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. În anul 2008, Linde a semnat pe termen lung un contract de furnizare a gazelor industriale cu ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel în România. Noua unitate este complet automatizată,având o capacitate de producţie de peste 2,000 tone de oxigen pe zi precum şi volume însemnate de azot şi argon, pentru producţia de oţel.

“Această inaugurare oficială a fabricii confirmă succesul afacerii noastre în România, şi totodată poziţia noastră de lider de piaţă în Europa de Est", a declarat Dr. Hans-Hermann Kremer, Head of RBU Eastern Europe & Middle East. "Noua unitate de separare a aerului, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, oferă o livrare foarte eficientă a gazelor şi creşte în mod semnificativ siguranţa aprovizionării pentru ArcelorMittal, unul dintre clienţii noştri cei mai importanţi, aici în România.”

Contractul, valabil pe o perioadă lungă de timp, este cel mai mare contract încheiat de grupul Linde cu un client unic în România şi prevede, pe lângă construcţia unităţii de separare a aerului, şi reabilitarea dotărilor existente, în cadrul unui program de investiţii care depăşeşte valoarea de 100 milioane Euro.

„Acest echipament de producţie trebuie să ne livreze volumele solicitate de oxigen şi de alte gaze tehnice, la nivelele de calitate stabilite şi la cele mai bune costuri, ca parte a planului nostru de a proteja sustenabilitatea operaţiunilor fluxului principal al Combinatului. Felicităm Linde pentru efortul investiţional făcut şi dorim sa avem o colaborare fructuoasă şi pe termen lung”, a declarat Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galaţi.

Conceptul tehnic al proiectului a fost dezvoltat de o echipă mixtă a diviziilor Linde Gas şi Engineering, conform condiţiilor specifice legate de gazele industriale în combinatul siderurgic precum complexitatea inerentă, continuitatea şi imprevizibilitatea cauzate de fluctuaţiile pieţei regionale de oţel.

"Operarea instalaţiilor existente au fost imediat preluate de Linde în iunie 2008, la doar 2 luni de la semnarea contractului. Începând cu această dată, Linde a asigurat o aprovizionare neîntreruptă cu gaze a fabricii de oţel, în timp ce executa în acelaşi timp lucrările de modernizare. Am reuşit să punem în aplicare un proiect extrem de complex, care a cuprins modernizarea unor echipamente, construirea unora noi şi integrarea lor într-un sistem funcţional în mod continuu, fără lacune de aprovizionare pentru client" a declarat Oliver Pfann, Director General al Linde Gaz România.

Volumul de activităţi s-a concretizat în trei etape majore: demolarea echipamentelor şi instalaţiilor aparţinând ArcelorMittal Galaţi; construcţia noului turn de răcire şi a unei staţii de tratare a apei şi construirea noii unităţi de separare a aerului. Ritmul susţinut al programelor de reparaţii şi modernizări au avut ca scop principal îmbunătăţirea randamentelor şi performanţelor tehnice, mărirea gradului de siguranţă în exploatare precum şi implementarea standardelor de siguranţă Linde.

În 20 iunie 2012, Linde Gaz România a sărbătorit inaugurarea oficială a unităţii alături de clienţi, parteneri şi invitaţi din regiune, în prezenţa reprezentanţilor la nivel înalt din conducerea Linde.

Despre Linde Group

Linde Gaz România, membră a Grupului Linde, este liderul pieţei naţionale în domeniul gazelor industriale. Compania produce şi distribuie gaze industriale, speciale, alimentare şi medicale, produse dedicate sudării, echipamente, accesorii şi oferă o gamă largă de servicii conexe alimentării şi utilizării gazului. Linde Gaz România este prezentă în majoritatea sectoarelor industriale din România iar aria de distribuţie acoperă toate regiunile geografice. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul //www.linde.ro.

Grupul Linde este unul din liderii globali pe pieţa gazelor şi a ingineriilor având peste 50,500 angajaţi în peste 100 state din întreaga lume. În anul 2011 grupul a realizat vânzări de 13,787 miliarde Euro. Strategia grupului Linde este orientată spre o creştere sustenabilă pe termen lung şi se concentrează pe o extindere internaţională cu produse şi servicii inovatoare. Linde acţionează cu responsabilitate faţă de acţionari, parteneri de afaceri, angajati, societate şi mediu – în fiecare domeniu de activitate, în toate regiunile şi locaţiile din lume. Grupul Linde este dedicat tehnologiilor şi produselor care îmbină valoarea pentru clienţi şi dezvoltarea durabilă. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi website-ul //www.linde.com.

Bucuresti, 21.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *