free download 78 travel guides written by experts

“Limbajul Viselor” de Wilhelm Stekel

Scrierile lui Stekel contin cea mai bogata colectie de dezlegari de simboluri, care in parte pot fi considerate ingenioase si s-au dovedit corecte dupa verificare. – Sigmund Freud

LIMBAJUL VISELOR

Autor: Wilhelm Stekel
Nr. de pagini: 232
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: //edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Scrisa clar si bogata in exemple, cartea descifreaza legaturile dintre scenele onirice, aparent lipsite de logica, si cele mai intime dintre gandurile, dorintele si emotiile noastre. Plecand de la relatarile pacientilor sai, Stekel descrie mecansimele psihice prin care trairile refulate sunt condensate si deplasate, clivate si resimbolizate in scenarii care ascund pasiuni si temeri de o forta nebanuita. Desi include o multime de simboluri onirice, de la trabuc, sarpe si telefon pana la inmormantare si caderea in prapastie, cartea de fata nu ofera "chei" unice pentru "talmacirea" limbajului viselor. Din contra, demonstreaza cat de nuantata si de diferentiata trebuie sa fie interpretarea psihanalistului, care are nevoie nu doar de rabdare, atentie si detasare afectiva, dar si de o solida cultura generala.

Scris la un deceniu dupa Interpretarea viselor a lui Freud, prezentul volum a fost apreciat de catre Jung ca o bine-venita "aplicatie clinica sistematica a psihanalizei lui Freud".

Medicii, juristii, specialistii in sanatate publica, educatorii si psihologii vor gasi in acest volum, fara indoiala, o anumita doza de inspiratie, iar orizontul lor mental se va largi. Este timpul sa dedicam mai multa atentie aspectelor ce apartin vietii noastre onirice. Acest domeniu ne ofera oportunitatea de a dobandi o intelegere asupra celor mai profunde zone ale sufletului uman, permitandu-ne astfel sa patrundem adevaratul caracter al naturii umane.
Stekel

Wilhelm Stekel, medic si psiholog austriac, este unul dintre cei mai importanti colaboratori ai lui Freud din perioada de inceput a psihanalizei. Dintre numeroasele sale carti, Editura Trei a publicat Psihologia eroticii feminine, Recomandari psihanalitice pentru mame, Psihologia eroticii masculine si Profunzimile sufletului.

Bucuresti, 24.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *