free download 78 travel guides written by experts

BMW Group şi municipalitatea München au început colaborarea în proiectul “Light & Charge”

Etapa-pilot: patru stâlpi de iluminat stradal din München se transformă în staţii de încărcare a automobilelor electrice Primarul Dieter Reiter: München, pe drumul spre a devenit oraş inteligent Peter Schwarzenbauer, Membru Consiliu de Administraţie BMW Group: Infrastructura de încărcare la nivel naţional este cheia pentru succesul electromobilităţii

München. BMW Group şi municipalitatea din München au demarat proiectul-pilot comun prin montarea a patru stâlpi de iluminat stradal, care sunt incluşi în sistemul “Light & Charge” şi care pot fi utilizaţi ca staţii de încărcare a automobilelor electrice. Dieter Reiter, primarul oraşului München, şi Peter Schwarzenbauer, Membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls Royce, After Sales şi servicii de mobilitate, au pus în funcţiune stâlpii de iluminat stradal “Light & Charge”. În cadrul primei etape a proiectului-pilot, aceşti stâlpi pot fi utilizaţi zi de zi de clienţii din München.

“Light & Charge” reprezintă o integrare cu succes a punctelor de încărcare în infrastructura urbană existentă. “Mobilierul stradal” existent precum stâlpii de iluminat poate fi echipat, uşor şi cu costuri minime, cu staţii de încărcare. Accesul la staţi de încărcare se realizează prin intermediul cardului RFID sau prin scanarea unui cod QR cu telefonul mobil. Prin dimensiunile compacte, staţia de încărcare este foarte potrivită pentru centrul oraşului şi zonele rezidenţiale. Proiectul-pilot este rezultatul cooperării între BMW Group, oraşul München, compania de energie din München şi compania start-up eluminocity.


La inaugurarea oficială de la München, Peter Schwarzenbauer a declarat: “Sunt extrem de fericit pentru această colaborare, prin care dorim să oferim un impuls suplimentar pentru extinderea în continuare a infrastructurii de încărcare din München. O reţea naţională de staţii de încărcare este esenţială pentru succesul electromobilităţii în Germania. Prin proiectul-pilot «Light & Charge» vom demonstra modul în care poate fi ridicat potenţialul inovator atunci când avem cu toţii acelaşi obiectiv”.

Dieter Reiter, primar al oraşului München: “Pentru a face faţă provocărilor viitorului, răspunsurile corecte trebuie căutate în prezent. În acest sens, această cooperare va oferi un răspuns la întrebarea importantă cum putem face ca mobilitatea individuală la nivel local să fie una ecologică. Acesta este un nou pas pentru ca München să devină Smart City”.

Erna-Maria Trixl, director de vânzări al Stadtwerke München (Compania de apă şi curent München): “Alături de diverşi parteneri, SWM participă de mai mulţi ani la proiecte astfel încât electromobilitatea să se dezvolte şi în sectorul privat. În «Light & Charge», provocarea a constat în faptul că, faţă de alte metropole, iluminatul stradal din München nu este potrivit pentru conectarea staţiilor de încărcare – energia electrică este disponibilă doar atunci când funcţionează iluminatul. Prin urmare, a fost necesară crearea propriilor conexiuni la reţeaua de alimentare SWM. Stâlpii de iluminat erau folosiţi doar ca suporţi. Prin conectare, acum este garantat faptul că aici, ca şi la celelalte staţii de încărcare SWM, este energie 100% ecologică. În acest fel, automobilul electric este cu adevărat unul cu emisii zero”.

Sebastian Jagsch, fondator şi director executiv al eluminocity GmbH: “Prin consolidarea iluminatului stradal existent cu modulul nostru de încărcare şi prin modularitatea sistemului «Light & Charge», putem răspunde nevoilor specifice ale oraşului München. În plus, se economiseşte loc prin ataşarea la echipamentul de iluminare. Prin urmare, sistemul nostru permite încărcarea directă, oricând şi oriunde, chiar şi pe străzile înguste – o modalitate rapidă şi flexibilă «charge to go» pentru oraş”.

Primele două prototipuri de stâlpi de iluminat cu staţie de încărcare sunt în funcţiune, încă din toamna anului 2014, la sediul BMW Welt din München. Suplimentat, clienţii vor beneficia acum de patru noi staţii “Light & Charge” situate în următoarele locaţii:
• Königinstraße 101 şi 103 (Schwabing);
• Holbeinstraße 5 (Bogenhausen);
• Elisenstraße 3 (Maxvorstadt).

Aproape toate automobilele electrice disponibile în Uniunea Europeană pot fi încărcate la staţiile de realimentare cu o capacitate maximă de până la 22 kW (AC / curent alternativ). Pe factura clientului apare consumul de energie prin BMW i ChargeNow, cea mai mare reţea de încărcare la nivel mondial – peste 40.000 de puncte de încărcare în 25 de ţări -, sau prin “reţeaua de încărcare” mixtă a Stadtwerke. Sistemul “Light & Charge” a fost dezvoltat de BMW Group în colaborare cu compania start-up eluminocity din München.

Serviciul de electromobilitate BMW i ChargeNow oferă clienţilor o reţea de staţii de încărcare disponibilă la nivel mondial. În pieţele BMW i, acest serviciu reuneşte cel mai mare număr posibil de furnizori din infrastructura de încărcare în spaţiul public, astfel încât utilizatorii ce au un card BMW i ChargeNow beneficiază de acces la staţiile de încărcare ale diferiţilor furnizori. Taxa de utilizare începe de la doi eurocenţi/minut pentru încărcare AC (curent alternativ) şi de la 28 de eurocenţi/minute pentru încărcare DC (curent direct).

eluminocity a dezvoltat, împreună cu BMW Group, sistemul modular “Light & Charge”, pentru a transformat stâlpii de iluminat stradal în staţii de încărcare pentru automobile electrice. Deja în al doilea sa an de existenţă, eluminocity oferă oraşelor şi municipalităţilor o modernizare completă a iluminatului stradal cu un modul de încărcare a automobilelor electrice, care este ataşat pe stâlpul de iluminat deja existent. Pe lângă noua locaţie din München, “Light & Charge” este utilizat deja la Chicago, Eindhoven şi Starnberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *