free download 78 travel guides written by experts

Libertate

Bogdan Teodorescu

Cartea Romaneasca

„Libertate” este un roman care ii va surprinde pe cei care nu au mai citit nimic scris de Bogdan Teodorescu, dar care le va arata, inca o data, cititorilor familiarizati cu scrierile autorului, ca nimeni si nimic nu se afla in afara politicii si a jocului media.

Povestea pare simpla: Sonia si Dan Craiu au o viata care parte foarte reusita: un copil, Alex, care are succes la scoala si care este considerat a fi bine-crescut. Practic, este bine tinut in frau de intreaga familie. Sonia – o cariera de medic de succes, acum proprietara unei clinici pentru oameni in varsta (insa si medic aici). Dan, un chirurg faimos, provenit dintr-o familie de medici renumiti. Dar Sonia are si o cumnata pe care nu o sufera si i se pare ca intreaga familie a lui Dan este impotriva ei. Apar numeroase si constante discutii pe acest subiect – iar Dan reuseste mereu sa calmeze situatia.

Irina si Doru sunt alte doua personaje importante ale romanului – prieteni ai lui Doru, dar care o primisera cu bratele deschise si pe Sonia in randul lor.

Dar aceasta viata tihnita, simpla, cu motive de stres obisnuite, cu certuri firesti, cu probleme comune multora, este data peste cap atunci cand Irina ii spune Soniei ca un barbat i-a dedicat un roman pe care tocmai l-a publicat. Sonia nu isi aduce aminte numele autorului – iar cartea este departe de a fi una care sa o ajute: in carte ea isi inselase sotul cu 27 de barbati. Cum se termina totul va lasam pe voi sa aflati.

Romanul „Libertate” se constitutie asadar intr-o lectura pe mai multe planuri. Se poate urmari, simplu, intriga pentru a vedea cine e autorul acelui roman si cum vor face fata personajele acestei noi situatii. Dar romanul se poate citi si la un alt nivel, urmarindu-se implicatiile nebanuite ale politicului si ale media in viata fiecaruia. Pentru ca, desi multi considera ca nu sunt influentati de acestea, nimeni nu este in afara lor. Romanul este interesant si din perspectiva stilului – sunt capitole in care situatia este prezentata din perspectiva diverselor personaje – Irina, Doru, Sonia, Dan etc. O carte cu o poveste care te prinde fara sa iti dai seama si care te surprinde permanent, finalul fiind neasteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *