Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Lia Bugnar și Marius Manole se alătură Institutului Qreator

Cei doi artiști completează echipa formată din Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu și echipa Apropo TV

Scenarista și regizoarea Lia Bugnar și actorul Marius Manole sunt noii curatori ai Institutului Qreator. Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la Qreator by IQOS, ocazie cu care au fost prezentate și planurile Institutului Qreator pentru anul 2020. Lia Bugnar și Marius Manole se alătură actualilor curatori: Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu și echipa Apropo TV cu scopul de a genera și curatoria proiecte creative pentru comunitatea Qreator.

Institutul Qreator este o inițiativă creativă care își propune să creeze punți de legătură între artiști și lideri de opinie și comunitățile interesate de muzică, film, modă, artă contemporană, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană. În primul an de activitate, Institutul Qreator a adunat un portofoliu relevant de proiecte, de la Seratele cu scrisori găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru, la evenimentele dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei și ne definesc identitatea, moderate de Răzvan Exarhu, la seria de dialoguri Exposed organizate și moderate de Adrian Despot prin care publicul larg are ocazia de a întâlni oamenii din spatele meseriei de artist sau la întâlnirile Unexpected puse în scenă de echipa Apropo TV.

În al doilea an de activitate, cei opt curatori ai Institutului Qreator își continuă misiunea de a propune și curatoria proiecte creative, prin dezvoltarea proiectelor existente cărora le adaugă noi valențe culturale și sociale. Echipei formate din Mirela Bucovicean (modă și lifestyle), Adrian Despot (muzică), Răzvan Exarhu (societate și gastonomie), Marius Chivu (literatură), Tudor Giurgiu (cinema), Andi Moisescu și echipa Apropo TV (cultură urbană și publicitate) li s-a alăturat regizoarea și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

„Cum poți să primești propunerea de a face parte din echipa curatorilor Institutului Qreator în vremurile noastre în care se închid teatre? Ca artist independent, m-am obișnuit să chem spectatorii în locuri dintre cele mai extravagante și ei au venit întotdeauna pentru că, așa cum am mai spus, teatrul nu e o clădire, teatrul e întâmplarea unică de-o seară. Cred că a venit momentul să-i chem și într-un loc superb, care dă dependență de cum îi calci pragul. Și sper că aceia care sunt deja „de-ai casei” la Institutul Qreator să se bucure de amprenta pe care o vom pune și eu cu Marius asupra locului. E onorant și panicant totodată, sper să putem face lucruri pe măsura frumuseții casei Qreator.”, a declarat Lia Bugnar.

„Teatrul independent și democratizarea teatrului sunt două concepte pe care le susțin, iar colaborarea cu Institutul Qreator merge în această direcție. Abia aștept să joc într-un nou spectacol al Liei Bugnar și, mai ales, să experimentăm un teatru mai puțin convențional cu un public care va avea mari așteptări de la noi. Pentru că Institutul Qreator asta a făcut în acest an, a adunat atât oameni creativi care au propus proiecte, dar și un public care este avid de creativitate.”, a declarat Marius Manole.

Cei doi noi curatori vor pune în scenă un spectacol după o piesă de teatru creată special pentru Institutul Qreator și care va avea, pe parcursul anului 2020, 4 reprezentanții exclusive pentru spațiul Qreator by IQOS. Talentul, creativitatea și experiența lor vor completa proiectele pe care ceilalți curatori le propun deja comunității Qreator by IQOS.

„Înainte de a mă alătura echipei Philip Morris, am fost eu însumi curator al Institutului Qreator, cu sprijinul căruia am organizat două ediții ale Școlii de Comunicare. E o onoare și o plăcere să le predau ștafeta lui Marius și Liei, cu ajutorul cărora Institutul Qreator va continua să fie locul geometric al învățării și al experimentelor creative.”, a spus Dragoș Bucurenci, director de comunicare al Philip Morris România.

Marius Manole, unul dintre cei mai talentați actori ai tinerei generații, a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu din Iași în anul 2001, la secția actorie. Apreciat în egală măsură de public și de critica de specialitate, Marius Manole este, începând din 2002, actor al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. A fost nominalizat la Premiile UNITER la categoria cel mai bun actor în rolurile Sarikov, Tipograf Tipografici din spectacolul „Inimă de câine” și Lopahin din „Livada cu vișini” de la Teatrul Național „I.L.Caragiale”. A primit recunoaștere pentru debut, cu rolul Pauline din „Drept ca o linie”, spectacol montat la Teatrul din Brăila.

Lia Bugnar este dramaturgă, scenaristă, regizoare, actriță (de scenă, film și voce) și scriitoare. A absolvit în 1995 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie. A jucat în peste 20 de piese de teatru și filme, printre care „Oase pentru Otto”, „Noi4”, „Patul conjugal” (regia Mircea Danieliuc), „Modigliani” și „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu). Piesele regizate de Lia Bugnar se joacă pe cele mai importante scene din București și din țară.

Despre Qreator by IQOS

Spațiul Qreator a fost lansat în anul 2017 și este situat în Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8A având ca misiune să pună la dispoziţia creatorilor un spaţiu colaborativ şi resurse tehnologice de top, dar și să primească şi să inspire toate persoanele care cred în puterea creativităţii. Spațiul dispune şi de două zone IQOS Concept, unde fumătorii adulţi pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenţă personalizată şi acces la cele mai recente lansări, ediţii limitate şi la o gamă largă de accesorii. Mai multe informații pe www.qreator.ro și www.facebook.com/qreator.

Foto Radu Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *