metalshow

LG va produce in serie plasma TV de 71 de inchi

LG Electronics, lider mondial în domeniul aparaturii electrocasnice, a devenit prima companie care va produce în serie plasma TV HD cu diagonala de 71 de inchi. Acest nou succes al LG face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe segmentul de plasme TV, recent, LG recâştigând poziţia de lider de piaţă, cu o cotă de 33% şi vânzări de 910,000 unităţi în ultimul trimestru al anului(conform unui studiu al Display Search).

Până acum, plasmele TV cu diagonala de 71 de inchi au fost produse la comandă, în ediţii limitate, însă datorită cererii în continuă creştere de televizoare cu diagonală mare, LG a decis să-şi extindă producţia pe acest segment. Astfel, plasmele TV cu diagonala de 71 de inchi vor fi disponibile unei categorii mai largi de consumatori, la un preţ mai scăzut. Într-o primă fază, modelul va fi disponibil în Europa şi din America de Nord.

“Preţul unei plasme TV cu diagonala de 71 de inchi produse la comandă ajungea la aproximativ 70.000 de USD. Datorită producţiei în serie, preţul pe unitate va scădea, putând varia între 15.000 de USD şi 20.000 de USD, în funcţie de regiuni. Acest lucru dovedeşte că plasma TV cu diagonala de 71 de inchi va fi accesibilă unei categorii mai largi de consumatori, la un preţ mai scăzut.” a declarat domnul Sang Han Yoon, preşedintele companiei Digital Display.

Pentru televizoarele cu diagonală mare, calitatea imaginii este esenţială. Plasma TV de 71 de inchi reprezintă componenta principală a unui home cinema de calitate, datorită capacităţii de a reda imagini surprinzător de clare. Prin dezvoltarea plasmei TV cu diagonala de 71 de inchi-aceasta dispune de o rată de contrast de 3000 :1 şi de cel mai ridicat grad de luminozitate, de 1000 cd/m²-, LG îşi propune să devină lider global pe piaţa premium.
Cu o producţie de 730.000 de televizoare cu plasmă în primul semestru al anului şi cu o a doua linie de producţie deschisă in Gumi, Coreea, în luna septembrie a acestui an, LG se menţine lider mondial pe piaţa de plasme TV. Fiecare linie produce lunar aproximativ 60,000 de unităţi, LG Electronics putând oferi în total 550,000 de unităţi lunar, iar până la sfârşitul anului se estimează  producţia a 3,300,000 de unităţi.

Urmărind să devină numărul 1 pe piaţa globală de display-uri până în 2010, LG îşi propune să vândă în 2007 cu 40% mai multe plasme TV decât în 2006.
LG Electronics estimează că piaţa mondială de plasme va atinge 12 milioane de unităţi până la sfârşitul anului şi va fi în continuă creştere, ajungând în 2010 la peste 25 de milioane de unităţi.

Bucuresti, 23.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *