metalshow

LG prezinta ultimele terminale premium

la Congresul Mondial 3GSM  de la Barcelona

·    LG introduce conceptul Long Term Evolution(LTE)
·    LG Electronics anunţă parteneriatul strategic cu Yahoo!

LG Electronics, lider mondial în domeniul comunicaţiilor mobile, va prezenta astăzi cele mai noi produse şi tehnologiile cele mai avansate, în cadrul Congresului Mondial 3GSM 2007, care se desfăşoară la Barcelona, în Spania. Una dintre surprizele oferite de LG este telefonul Shine, cel de-al doilea terminal mobil din gama Black Label, care va fi lansat în Europa. Tot aici va fi lansată tehnologia de ultimă generatie, Long Term Evolution(LTE), în colaborare cu Nortel.

LG va prezenta noile telefoane mobile cu dotări revoluţionare şi design de lux, sub conceptul: „Born to shine: momente de strălucire în viaţa ta!”. LG va introduce un nou must have, telefonul Shine, care uimeşte prin look-ul său unic – strălucirea metalului şi reflexia ecranului-oglindă. Terminalul este al doilea model din celebra gamă Black Label  şi se preconizează a fi următorul succes de vânzări al companiei, după revelaţia anului trecut, telefonul Chocolate.

LG se poate mândri şi cu un alt produs de colecţie, realizat în colaborare cu renumita casă de modă Prada, telefonul „Prada by LG”, care a creat un nou trend în domeniul telefoanelor mobile inovatoare, prin ecranul senzitiv şi design-ul sofisticat.

LG în colaborare cu Nortel va prezenta la Barcelona şi Long Term Evolution(LTE), o tehnologie care anticipează generaţia 4G, aceasta permiţând transferul de date la o viteză de două ori mai mare decât HSDPA. Tot la Congresul din Barcelona, LG va lansa al doilea telefon dotat cu tehnologia HSDPA, precum şi terminale ce folosesc tehnologii HSPA(HSDPA, HSUPA), WiMAX şi totodată tehnologii ce permit vizualizarea de programe TV pe telefonul mobil, precum DVB-H, MediaFLO şi DMB.

“În 2006, LG şi-a creat o reputaţie solidă pe piaţa mondială prin telefonul Chocolate. Piaţa europeană se confruntă cu o creştere rapidă a cerinţelor consumatorilor moderni în ceea ce priveşte produsele dotate cu tehnologii de ultimă generaţie şi design inovator, devenind astfel o piaţă valoroasă pentru producătorii de telefoane mobile. În cadrul Congresului Mondial 3GSM, LG va face încă un pas major pentru consolidarea imaginii de brand premium în industria telefoanelor mobile, prin lansarea în acelaşi timp atât a modelului Shine, cel de-al doilea din gama Black Label, cât şi a telefonului LG Prada. Cele două terminale reafirmă preocuparea noastră pentru consumator, punând accent pe inovaţie şi oferindu-le acestora o adevărată experienţă senzorială”, a declarat Dr. Skott Ahn, Preşedinte şi CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics.

Printre revelaţiile LG prezentate la Congresul Mondial 3GSM 2007 se regăsesc următoarele terminale mobile:

Shine(KE970): designul său sofisticat are la bază conceptul “Styled in Metal”, oferind un look elegant şi inovator. Terminalul oferă consumatorilor o experienţă unică, prin ecranul color de calitate ridicată, asemănător unei oglinzi, care se activează atunci când telefonul este utilizat. Design-ul sofisticat este completat de dotările avansate care includ cameră foto auto focus de 2 megapixeli cu lentile Schneider-Kreuznach, card de memorie externă  (MicroSD card)  şi tasta de navigare multifuncţională.

Chocolate (KG800): telefonul simplu şi totodată elegant, cunoscut şi sub numele de Chocolate, reprezintă un adevărat obiect de artă îmbinând într-un mod ideal design-ul stylish cu dotările de vârf – ecranul şi tastatura rămân invizibile, când telefonul nu este utilizat. KG800, primul telefon din renumita gamă Black Label Series ce pune accent pe design, se adresează consumatorilor care preţuiesc în egală măsură  look-ul şi tehnologiile încorporate. LG oferă telefonul Chocolate în patru variante de culoare – alb, roz şi bordo, alături de deja consacratul negru. Chocolate se regăseşte şi în varianta 3G WCDMA, în variantele de “lux” ce se deosebesc prin banda Platinum sau Gold şi, bineînţeles, în varianta cu clapetă.

KS10: Având un display QVGA de 2,4 inchi, smartphone-ul KS10 beneficiază de dotări de vârf ce includ capabilităţi de navigare pe Internet. Utilizând tehnologia rapidă de download HSDPA la 1,8 Mbps, telefonul permite vizualizarea programelor TV la o calitate ridicată. KS10 salvează pagini web, sortează, face capturi de imagini descărcate de pe internet, este dotat cu funcţia zoom in şi zoom out utilizabilă pe paginile web, cu funcţia de căutare după cuvinte cheie şi MP3 player încorporat, reprezentând terminalul potrivit pentru consumatorii pasionaţi de navigare pe internet, care apreciază funcţiile multimedia.

KU950: Telefonul KU950, dotat cu tehnologia Digital Video Broadcasting Handheld(DVB-H) este construit pe baza tehnologiei de vârf wireless şi precede primul terminal UMTS(WCDMA), dotat cu tehnologiile HSDPA şi DVB-H. Cu un ecran care se roteşte şi cu receiver-ul TV încorporat, KU950 oferă aproape toate dotările unui televizor sau VCR tradiţional: înregistrarea programelor, capturi de imagini şi chiar posibilitatea de a viziona o emisiune TV şi în acelaşi timp, de a vorbi la telefon.
Mai mult, datorită tehnologiei rapide de download HSDPA de 1,8 Mbps, telefonul permite transferul rapid de înregistrări video.

KU250: Terminalul slim 3G, care vine cu multe dotări de vârf şi un design deosebit a fost alegerea unui consorţiu alcătuit din 12 operatori de telefonie mobilă, unii dintre cei mai importanţi din industrie, pentru derularea campaniei de anul acesta a Asociaţiei GSM, “3G pentru toţi”. Noul telefon 3G de tip bar oferă consumatorilor posibilitatea de a avea acces la un număr impresionant de servicii multimedia wireless, inclusiv la clipuri video, fişiere audio sau alte date, într-un timp mult mai scurt şi la un preţ accesibil. Mai mult, funcţiile multimedia permit consumatorilor să poarte o conversaţie telefonică în timp ce ascultă muzică.
„Campania „3G pentru toţi” a determinat o reacţie pozitivă din partea distribuitorilor de terminale, aceştia urmărind dezvoltarea parteneriatelor cu operatorii în scopul creşterii utilizării serviciilor 3G” a declarat Craig Ehrilich, preşedinte al Asociaţiei GSM. „LG-KU250 este un terminal pentru mass-market, dotat cu tehnologie avansată şi care va spori interesul pentru serviciile de tip 3G în toată lumea.”

Congresul Mondial 3GSM de la Barcelona reprezintă una dintre cele mai mari manifestări globale din industria comunicaţiilor mobile, a operatorilor de telefonie mobilă, a distribuitorilor şi  a utilizatorilor. Anul trecut, peste 50.000 de persoane au asistat la acest eveniment.

Fiind deja cel mai mare producător pe piaţa de terminale CDMA, LG îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai puternic pe piaţa terminalelor GSM. Cele mai importante realizări ale companiei Mobile Communication a LG Electronics de-a lungul timpului includ:
·    Introducerea la nivel global a primului telefon mobil digital în 1996
·    Atingerea unei creşteri anuale de 46%, din 2001 până în 2006
·    Vânzări record de 64 milioane USD, la nivel global în 2006 (25 de milioane USD în terminale GSM/UMTS şi 39 de milioane USD în unităţi CDMA)
·    Obţinerea titlului de cel mai mare producător de terminale CDMA la nivel global
·    În 2006, lansarea primului terminal 3G UMTS(WCDMA) dotat cu tehnologia DVB-H, U900

l    LG Electronics, Inc. (LG), lider mondial în domeniul comunicaţiilor mobile şi Yahoo! (Nasdaq: YHOO),  lider mondial în servicii de internet au anunţat astăzi un parteneriat global strategic, care are ca scop distribuirea serviciilor Yahoo! către milioane de utilizatori de telefoane LG, în peste 70 de ţări. Începând cu anul 2007 compania LG va oferi pentru o mare parte din terminalele sale servicii presetate Yahoo!, inclusiv Yahoo! Go for Mobile 2.0, Yahoo! Mail şi Yahoo! Messenger. De asemenea telefoanele LG vor oferi utilizatorilor serviciul recent lansat Yahoo! oneSearch™, o adevărată experienţă în ceea ce priveşte serviciile de căutare, răspunsuri imediate fiind astfel disponibile în orice clipă.
 

“Suntem încântaţi de parteneriatul cu Yahoo! deoarece reuşim astfel să oferim noi standarde pentru telefonia mobilă furnizând, în acelaşi timp, consumatorului mai multă valoare, prin experienţa  complexă a serviciilor de care acesta poate beneficia”, a declarat Paul Bae, Vicepresident Product Planning Team, compania Mobile Communication a LG Electronics

Prin acest parteneriat cele două companii vor accentua leadershipul în industria comunicaţiilor mobile. Telefoanele LG care dispun de serviciile Yahoo! vor fi disponibile consumatorilor atât prin operatori, cât şi prin canalele de distribuţie directă. În plus, LG şi Yahoo! analizează posibilitatea de extindere a serviciilor Yahoo! şi pentru produsele electronice LG.

LG oferă produse de calitate ridicată şi încorporează cele mai avansate tehnologii, devenind astfel lider de necontestat în industria comunicaţiilor mobile. Compania pune preţ atât pe dotările de vârf cât şi pe design-ul deosebit, oferind o adevărată experienţă senzorială prin produsele inovatoare care lansează adevărate trend-uri în domeniu.

În 2006, LG a obţinut un volum al vânzărilor de 8.7 milioane unităţi în Europa. Compania estimează ca pentru 2007 să obţină un volum al vânzărilor de peste 14 milioane unităţi pe piaţa europeană, ceea ce ar reprezenta o creştere de 60% comparativ cu anul trecut.

Pentru 2007, compania LG va continua să se concentreze pe crearea terminalelor cu design stylish şi cu funcţionalităţi avansate. De asemenea, datorită creşterii rapide întregistrate pe piaţă terminalelor 3G şi a poziţiei companiei pe piaţa globală, LG preconizează introducerea pe piaţă a unui număr de 78 milioane de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere cu 22% faţă de anul 2006(64 milioane de unităţi).

Bucuresti, 12.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *