metalshow

LG lanseaza noul LCD TV

cu diagonala de 42 de inchi şi cu DVR încorporat

LG Electronics, lider în domeniul aparaturii electronice lansează seria de televizoare LCD inovatoare cu DVR (Digital Video Recorder) încorporat. Televizoarele LCD cu diagonală de 37 de inchi şi de 42 de inchi şi televizoarele cu plasmă, cu diagonală de 42 de inchi şi de 50 de inchi, cu DVR încorporat, sunt disponibile pe piaţa din România din luna februarie a anului 2007.

Plasma TV cu diagonala de 42 de inchi a fost lansată anul trecut pe piaţa din Europa sub numele de “Time Machine TV”, iar lansarea sa pe piaţa din România a avut loc în luna mai a anului trecut, la scurt timp după lansarea sa pe piaţa europeană.

Noua serie de televizoare LCD cu DVR încorporat vine ca o completare a gamei de display-uri LG cu DVR încorporat, cu diagonale cuprinse între 37 şi 50 de inchi, lansarea pe piaţa locală a diagonalei de 42 de inchi la televizoarele LCD venind ca răspuns la cerinţele consumatorilor români de a achiziţiona televizoare LCD cu diagonala mai mare şi cu funcţii inovatoare. Datorită folosirii tehnologiei digitale avansate pentru producerea televizoarelor, LG a reuşit să încorporeze funcţia DVR atât televizoarelor cu plasmă, cât şi televizoarelor LCD.

42LC2RR, Televizorul LCD  HD Ready cu DVR încorporat, vine cu funcţia “Time Shift” ce permite înregistrarea automată a unui program TV timp de o oră în momentul în care funcţia este activată sau canalul TV este schimbat. Datorită opţiunii “Time Shift”, consumatorii au posibilitatea de a opri şi a derula o transmisiune “în direct” pentru a vedea scena pe care tocmai au ratat-o. Astfel, această funcţie oferă facilitatea de a urmări scene ce se derulează cu rapiditate, ca de exemplu fazele unui meci de fotbal sau scenele din filmul de acţiune preferat.

Mai mult, memoria de 80 de GB permite consumatorilor să înregistreze automat sau manual programele TV preferate, oferind totodată şi posibilitatea de a înregistra emisiuni, filme sau muzică de pe suporturi exterioare, precum DVD playere sau de pe set top box. (40 de ore de date înregistrate la calitate standard sau 20 de ore de date înregistrate la calitate superioară). Înregistrarea poate fi realizată atât pentru o emisiune în derulare la momentul înregistrării cât şi prin programarea înregistrării pentru o anumită oră. De aceea, telespectatorii care doresc să urmărească două emisiuni difuzate la aceeaşi oră nu mai sunt nevoiţi să aleagă numai una. Datorită celor două tunere încorporate, aceştia pot urmări un program, în timp ce 42LC2RR înregistrează cel de-al doilea program.

Televizorul LG cu DVR încorporat, simplu şi uşor de utilizat, oferă mult mai multe avantaje în comparaţie cu un dispozitiv HDD DVR extern. Modelul 42LC2RR este pus în valoare în momentul în care televizorul LCD este utilizat. Cu o singură telecomandă, consumatorul controlează toate funcţiile oferite de display-ul LG, de la vizualizarea normală la setarea diverselor tipuri de înregistrare. De aceea, acest televizor LCD nu necesită echipamente adiţionale sau telecomenzi suplimentare, oferind astfel consumatorului posibilitatea de a acţiona un singur buton atât pentru înregistrare cât şi pentru reluarea programelor TV.

Televizorul LCD slim vine cu un design stylish, în nuanţe de negru şi gri. Carcasa cu aspect solid şi totodată elegant şi design-ul cu forme curbe se potriveşte în orice ambient. Speaker-ul principal de calitate ridicată este poziţionat în partea de jos a display-ului, oferind consumatorului spaţiul necesar fără a bloca unghiul de vizualizare. Mai mult, ca o dovadă a recunoaşterii design-ului deosebit, 42LC2RR a fost premiat deja cu Reddot Design Award 2006, unul dintre cele mai prestigioase premii de design din Europa, întărind astfel succesul de care modelul cu plasmă LG, 42PC1RR s-a bucurat, acesta primind EISA Award Best Product 2006-2007. Distincţia primită de modelul LCD confirmă faptul că display-ul oferit de LG, 42LC2RR este unul dintre puţinele produse prezente pe piaţă, cu un design cu adevărat unic.

42LC2RR, produsul de ultimă generaţie vine cu un panel HD Ready XGA (rezoluţie de 1366 x 768) şi cu input HDMI, oferind totodată o conexiune bună cu set top box HD sau cu formatele Blu-ray şi HD DVD, utilizând un singur cablu. Datorită componentelor input & 2 scart input (1 Full/1 Half), consumatorii beneficiază de claritatea imaginii şi calitatea sunetului chiar dacă propriul sistem AV nu suportă HDMI. De aceea, televizorul LCD de la LG reprezintă cel mai performant display ce permite toate tipurile de conexiuni AV.

Alături de caracteristicile tehnice de ultimă generaţie, 42LC2RR deţine toate atuurile pentru a fi achiziţionat. Spre deosebire de televizoarele cu plasmă, televizoarele LCD nu au oferit, până acum, preţuri competitive, datorită faptului că televizoarele LCD de dimensiuni mari sunt dificil de produs. Totuşi, modelul LCD 42LC2RR HD Ready cu diagonala de 42 de inchi oferă calitatea superioară HD a imaginii şi aduce în plus faţă de competitorii săi un ecran cu 2 inchi mai mare.

Datorită noului XD Engine (reducerea zgomotelor 3D), tehnologie ce oferă o calitate superioară  imaginii  produselor LG, 42LC2RR vine cu o rată de contrast superioară, de 1600:1, un generos unghi de vizualizare, oferind astfel o imagine clară atunci când scenele se succed cu rapiditate şi redând în mod excepţional culorile.      
 
LG îşi propune să devină lider de piaţă pe segmentul de display-uri TV plate cu diagonala de 40 de inchi sau cu diagonale mai mari, datorită tehnologiei avansate utilizată şi totodată, printr-o politică de menţinere a preţurilor avantajoase. Se estimează menţinerea poziţiei de lider pe segmentul de plasmă pentru 2007, iar pentru anul 2008 LG urmăreşte să devină cel mai mare producător de LCD TV-uri.

Bucuresti, 1.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *