PR Summit 2021

LG Electronics isi prezinta cele mai noi produse la IFA 2007

Sub denumirea „Arta întâlneşte tehnologia” au fost prezentate seriile Design Art şi noile inovaţii tehnologice LG

LG Electronics îşi reafirmă poziţia de lider în domeniul electronicelor şi comunicaţiilor mobile prin prezentarea celor mai inovatoare produse la IFA 2007, cel mai mare târg de produse electronice de larg consum din Europa.

Cu această ocazie a fost prezentată seria Design Art pentru gama de televizoare LCD şi sistemul home theater Art Design, alături de cele mai noi inovaţii tehnologice ale diviziilor Digital Display, Digital Media şi Mobile Communication, menite să întărească poziţia brandului LG pe piaţa europeană. Principalele atracţii ale standului LG sunt reprezentate de noua linie de televizoare LCD Design Art, seria de televizoare Full HD 100 Hz care va fi lansată în Septembrie 2007, seria de televizoare Full HD 1920X1080-60p sau seria cu DVR încorporat upgradată (Digital Pause and Play). De asemenea seria de monitoare cu DFC 5000:1 şi primul proiector LED palm top creat de LG vor fi prezente la standul companiei.

Pe lângă gama impresionantă de display-uri TV, LG vine şi cu o serie remarcabilă de produse din gama digital media: inscriptor Blue-Ray 6X, HD DVD ROM 3X precum şi telefoane mobile care impun trenduri pe piaţa de profil, ori dispozitive ingenioase pentru automobile. Alte vedete ale ediţiei sunt şi câştigătoarele celor trei premii EISA – Media player-ul FM37 Touch Me, desemnat „European Personal Player 2007-2008”, Microsistemul FA162, câştigător al „European Compact System 2007-2008” şi „European HD Player 2007-2008”, modelul LG BH100.

Toate aceste produse vin să susţină preocuparea companiei de a oferi în permanenţă consumatorilor produse prin intermediul cărora să trăiască experienţe deosebite şi care să aducă un plus de valoare în viaţa acestora.

Divizia Digital Display

LG oferă o siluetă distinsă noii sale game de televizoare LCD Design Art

Modelele din gama Design Art, LF75 şi LB75 prezentate în cadrul IFA 2007 sunt dotate cu un suport în formă de inel, având boxele complet ascunse, iar designul părţii inferioare este inspirat de valuri. De asemenea, aceste televizoare cu un design remarcabil redau imagini de calitate HD sau Full HD şi dispun de conexiune facilă.

LF75, disponibil cu diagonale de 37şi 42-inch, cu o rezoluţie de 1080p Full HD şi un contrast de 10,000:1, dispune de o gamă largă de culori. Aceste televizoare sunt susţinute de un suport negru în formă de inel. LB75 este dotat cu o rezoluţie HD suportând  o conexiune 1080p, cu un contrast de 8,000:1 pentru diagonala de 32-inch şi 5,000:1 pentru cea de 26-inch. Aceste televizoare sunt disponibile cu suport-inel roşu sau negru. De asemenea, toate televizoarele din gamă vin cu un suport de piele, pentru a aduna laolaltă toate cablurile în spatele suportului-inel , oferind astfel un aspect curat şi îngrijit. La IFA, LG va lansa versiunile LF75 cu diagonale de 47 şi 52-inch care deocamdată nu sunt disponibile în Europa.
 
Aceste game oferă utilizatorilor o experienţă vie şi reală datorită dotării cu LG XD Engine şi tehnologia exlusivistă digitală care crează imagini clare indiferent de sursă. De asemenea, gamele LF75 şi LB75 încorporează tehnlogia LG “Intelligent Eye”, pentru a optimiza luminozitatea şi contrastul.  Cu această funcţie TV, utilizatorii pot se pot bucura în mod simultan de cea mai bună imagine posibilă care nu oboseşte ochiul.
În plus, tehnologia SIMPLINK permite controlarea altor echipamente compatibile, cum ar fi DVD player-ele şi sistemele home theatre.

Preţurile modelelor vor fi cuprinse între 1,000 şi 2,000 de euro.

Noua gamă de televizoare Full HD de la LG -Modele cu tehnologie MPEG4 HD şi 100Hz

O noua gamă care va fi prezenta în cadrul IFA 2007 espre reprezentată de noi modele de televizoare LCD full HD de 42inch, care vor oferi o poziţionare avantajoasă a brandului LG faţă de alte branduri prezente pe piaţa europeană.
 
Modelul MPEG4 oferă experienţa televiziunii digitale integrate, fiind primul model de LCD de 42 de inch care are integrat un decodor MPEG4 HD, ceea ce a permis compatibilizarea acestuia cu standardul HD adoptat mai întâi de Franţa, iar apoi de celelalte state europene.
LY99 este primul model LCD Full HD TV de 42 de inch care încorporează tehnologia de redare la 100 Hz, ceea ce crează o mai bună calitate a imaginii indiferent de sursă.

42 inch LG5500: Primul televizor LCD Full HD compatibil MPEG4

Modelul LG5500 este primul televizor LCD full HD compatibil cu standardul MPEG4, care a fost deja adoptat în Franţa. Decodorul intern MPEG4 AVC (H.264) permite noului model de televizor LCD sa preia emisiunile TV transmise în format HD, la o calitate audio şi video superioară, putând prelua totodată şi transmisiuni în oricare din standardele PAL, DVB-T sau MPEG2, fără a fi necesară cablarea separată.

Pentru protejarea consumatorilor guvernul francez urmează ca din decembrie 2008 să permită doar modelelor dotate cu decodor MPEG4 să fie comercializate sub denumirea HDTV.

42 inch LY99: Primul LCD TV cu redare 100 Hz

 “Rata de refresh de 50 Hz cu care vine un televizor PAL standard este relativ mică, având în vedere că vorbim de 50 de ori pe secundă. Acest timp poate produce blurarea imaginii, mai ales când imaginile sunt dinamice.” said Mr. Kang. “LY99 utilizează o tehnologie specială de pocesare pentru a dubla standardul ratei de refresh la 100 Hz, eliminând problemele pe care le-am menţionat. LG dezvoltă deja această tehnologie pentru televizoarele cu plasmă şi începând cu acest model de LCD vom extinde tehnologia şi la gama de LCD-uri.”

LY99 dispune de asemenea de o rată de contrast de 10,000:1 şi de XD Engine, care permite redarea conţinutului video de 1080p la rezoluţie nativă, fără scalare sau pierderea calităţii. Poate fi rotit la 170 de grade pentru a asigura o experienţă vizuală maximă, iar finishul glossy adaugă un plus de eleganţă.

Atât modelul LG5500 cât şi modelul LY99 includ conexiuni SIMPLINK care permit un control printr-o singură telecomandă asupra tuturor componentelor sistemului home theatre, inclusiv al televizorului. Modelul dispune de asemenea de port HDMI pentru conexiune la DVD player, console de joc, camere video digitale sau alte dispozitive high resolution.

LG5500 va fi disponibil pe piaţa franceză începând cu luna decembrie 2007, la un preţ de 1,499 euro.  Lansarea globală a modelului LY99 va avea loc în luna septembrie 2007, preţul variind între 2,299 şi 2,499 euro.

Noua generaţie de Full HD  1920X1080/60p, imagini clare şi stabile

LG va prezenta la IFA 2007 în plus şi ultima generaţie de conţinut video full HD 1920 x 1080/60p. Televizoarele din această gamă full HD sunt capabile să expună de două ori mai multe imagini pe secundă decât cele din gama Full HD 1920 x 1080/30p. Noua gamă reuşeşte să redea imagini pătrunzătoare, omogene şi stabile.

“Mulţi experţi, inclusiv proprii noştri ingineri, au crezut că tehnologia 1080/60p, care permite redarea unor imagini de o calitate mult superioară, ar putea deveni o tehnologie standard în multe ţări. Din cauza mai multor obstacole tehnologice, nici o companie nu a reuşit însă să demonstreze această tehnologie. LG, împreună cu NHK (Japan Broadcasting Corporation), a investit mai mult de un an de zile în cercetare, dezvoltare şi producţie, dovedind în cele din urmă că televizoarele LG din noua gamă full HD sunt capabile să etaleze un conţinut full HD de 60p,” declară Havis Heewon Kwon, head of LCD TV Division, LG Electronics.

Tehnologia care stă în spatele conţinutului video 60p este o tehnologie necesară pentru implementarea standardului tehnologic pentru redarea video 3D. “Succesul acestui proiect reafirmă poziţia de lider deţinută de LG în tehnologia display-urilor şi de asemenea demonstrează faptul că LG se pregăteşte să împingă industria spre tehnologia de ultimă generaţie,” declară dl. Kwon.

Ultima generaţie de televizoare LG full HD este capabilă să expună 60 de secvenţe pe secundă la o rezoluţie de 1920 x 1080, dublu faţă de tehnologia 1920X1080/30p. Această tehnologie ce foloseşte scalarea progresivă reduce la maximum efectul moiré şi zgomotul de imagine, creând imagini mai pătrunzătoare. Marginile obiectelor rotunde sunt mai clare. Efectul moiré este o iluzie optică care cauzează apariţia unor linii de-a lungul imaginii, afectând calitatea şi rezoluţia.

“Tehnologia folosită în acest moment de televiziuni pentru transmiterea programelor nu ne-a permis să testăm compatibilitatea televizoarelor noastre cu conţinutul 60p,” declară dl. Kwan. “Dar colaborând cu NHK, LG a reuşit să producă, să editeze şi să trasmită conţinut 60p. Întregul proces a implicat o susţinere tehnologică de înalt nivel, fiind susţinut de inovaţie”

Televizoarele full HD 1920 x 1080p existente acum pe piaţă, sunt modele care redau 30 de secvenţe pe secundă, cu scanare progresivă. “Până acum, era acceptată abrevierea 30p cu ‘p’ urmată de rezoluţie, pentru că era singura opţiune. LG a schimbat lucrurile dovedind că televizoarele noastre pot etala următoarea generaţie de conţinut Full HD,” declară dl. Kwan.
LG a folosit televizorul LCD Full HD LF75 pentru a testa conţinutul 60p; acest model se va lansa la nivel global în această lună. Demonstraţia va avea loc tot în cadrul IFA 2007.

Televizorul LG cu tehnologie DVR încorporată

Lansarea la nivel mondial a noii game de LCD TV LT75 şi a gamei de plasma TV PT85 cu DVR incorporate oferă utilizatorilor mai mult control asupra timpului şi a spaţiului salvat.
LG a adăugat câteva funcţii noi inclusive două tunere, care permit utilizatorilor să urmărească un program în timp ce înregistrează altul, precum şi un spaţiu de depozitare de 160GB.

Cu un DVR digital de 160-GB şi cu două tunere digitale, televizoarele “Pause & Play” sunt capabile să stocheze până 48 de ore şi 10 minute de programe digitale de cea mai bună calitate sau 86 de ore şi 20 de minute de programe digitale la calitate standard. Acest lucru înseamnă suficient spaţiu pentru înregistrarea celor 57 de meciuri de fotbal de la EURO 2008.
Gamele LT75 şi PT85 de televizoare “Pause & Play” sunt primele certificate de Freeview Playback. Acest standard a fost stabilit de UK DTV Services Limited pentru a promova DVR-urile în rândul consumatorilor.

Televizoarele “Pause & Play” sunt uşor de utilizat. Ele încep să înregistreze un program pentru a putea fi urmărit mai târziu, printr-o simplă apăsare de buton. În momentul în care televizorul s-a comutat în mod automat pe funcţia DVR, începe înregistrarea programului respective, astfel încât utilizatorii pot opri sau revedea imaginile dorite. 
Aceste televizoare au conexiuni multiple inclusive HDMI, composite, S-video şi  SCART. Gama LT75 este disponibilă la dimensiuni de 32, 37 şi 42-inci, iar gama PT85 dispune de ecrane de  42 şi 50inch.
 
Primul proiector LG LED Palm Size portabil- HS101 dispune de un contrast de 2000:1 şi 100 ANSI lumen

În cadrul IFA LG va lansa primul său proiector palm size, HS101. Proiectorul DLP foloseşte o sursă de lumină LED foarte eficientă şi este unul din cele mai mici proiectoare disponibile la doar 15.4 x 11.7 x 5 cm şi 750 de grame. Acest proiector are cea mai bună rată de contrast şi cea mai performantă reprezentare a culorilor din clasa sa.

“Experţii din industria de profil ne-au spus că este imposibil să fabricăm un proiector atât de mic cu un contrast de 2,000:1 şi 100 ANSI lumen. Cu HS101 am demonstrat că s-au înşelat,” a declarat  Havis Heewon Kwon, head of LCD TV Division, LG Electronics.

Proiectorul poate reprezenta aproximativ 130% din gama de culori NTSC. Acest lucru, combinat cu rata de contrast mare şi cei 100 ANSI lumen ai modelului HS101 fac ca imaginile redate din acest proiector să fie clare, pătrunzătoare şi vii. Proiectorul este optimizat pentru o rezoluţie de 800 x 600 SVGA la un standard 4:3. De asemenea, noul model are capacitatea de a proiecta imagini cu dimensiuni de la 15 la 80 inch, în funcţie de mărimea camerei şi a luminii ambientale.

Sursa de lumină LED necesară pentru HS101 rezistă peste 20,000 de ore, cu mult mai mult decât sursele tradiţionale, care folosesc becuri, eliminând totodată timpul necesar încălzirii.
Conectivitatea este un alt puncte forte al HS101. Aceasta include Digital Video, D-Sub şi  intrări DVI, permiţând utilizatorilor să conecteze computere, DVD playere, boxe prin cablu sau satelit şi chiar dispozitive portabile precum PDA-uri, camere digitale sau telefoane cu capacităţi DMB/DVB-H. Acest proiector este ideal atât pentru business cât şi pentru uzul personal. 

Acest proiector va fi disponibil pe piaţa din Europa dar şi pe pieţele din Statele Unite, America Centrală şi de Sud, Orientul Mijlociu şi Africa, la un preţ recomandat de 799 euro.

Monitoarele cu cea mai performantă rată de contrast: 5000:1

În cadrul IFA 2007 vor fi prezentare două noi monitoare care dispun de o rată de contrast revoluţionară de 5000:1, tehnologie care va fi aplicată începând cu luna septembrie întregii game de monitoare LG, mai puţin gamele M8W, L18, L196WS şi gama Fantasy .

Tehnologia DFC 5000:1 controlează în mod dinamic luminozitatea în timp ce imaginile se schimbă, astfel încât aceasta se află mereu la un nivel optim. Acest lucru înseamnă că monitoarele LG vor oferi aceeaşi calitate a imaginii la fel ca în cazul unui film urmărit pe ecranul unui televizor high-end. Această funcţie este realizată prin analizarea sursei de semnal şi ajustarea automată a setărilor monitorului.

Monitorul LCD L206WU este ideal pentru persoanele capabile să realizeze mai multe sarcini în acelaşi timp şi care au nevoie de mai mult decât de un simplu monitor, utilizatori care îşi doresc o placă video performantă. Aceştia pot conecta 6 monitoare la un singur USB, acest produs versatil incluzând şi conexiuni DVI-D şi D-Sub. Modelul detectează automat conexiunea optimă şi configurează sistemul de operare. Aceasta reprezintă o soluţie perfectă pentru  cei care folosesc computerele tip notebook şi care vor un monitor mai mare acasă sau la birou. Monitorul de 20-inci are un contrast de  5000:1 cu un timp de răspuns de 2ms, oferind imagini clare. L206WU este certificat Windows Vista.

Alt monitor nou prezentat în cadrul IFA 2007, L227WT, este o alegere excelentă pentru împătimiţii jocurilor 3D şi pentru specialiştii în design grafic. Tehnologia sa Wide Color Gamut ajută monitorul să reproducă în procent de 100% spectrul color NTSC, pentru o imagine mai aproapiată de realitate. Acest monitor LCD este dotat şi cu f-Engine, primul procesor din lume care intensifică culoarea. 
Minimalistul L227WT se potriveşte perfect în orice spaţiu de lucru. Aspectul său negru lucios nu distrage atenţia şi oferă acestui monitor certificat Window Vista un aspect stilat.

Monitorul L206WU 20-inch va fi disponibil la nivel global în luna Octombrie. L227WT este disponibil în varianta cu ecran de 22-inch şi va fi lansat în luna Noiembrie.

Divizia Digital Media

LG oferă sistemelor Home Cinema o siluetă distinctivă prin gama Design Art-Paharul de şampanie –sursă de inspiraţie pentru design-ul produselor LG

În cadrul IFA 2007 compania LG a evidenţiat noul sistem home cinema Design Art, denumit şi „Jewelry for home”, gandit pentru a se potrivi perfect cu gama de televizoare LCD din seria Design Art .
¡°Ideea care a stat în spatele acestei game a fost aceea de a adăuga un design de calitate sistemelor  home cinema, pentru a le face distinctive şi pentru a se potrivi cu locuinţele de astăzi”, declară Tai-bong KIM, Research Fellow, Digital Display & Media Design Research Lab, LG Electronics. “Design-ul boxelor, inspirat de forma paharului de şampanie, trasnmite cosnumatorului mai multă emoţie.”

Modelul HT762TT cu o putere de 700W, conectare HDMI, scalare 1080p şi tehnologie SIMPLINK (HDMI-CEC) garantează cea mai bună calitate a imaginii şi a sunetului, precum şi compatibilitatea cu echipamentul digital conectat.
Acest sistem home cinema compus din 5 boxe şi un  subwoofer(5.1ch) oferă efectul Virtual Sound“Virtual Sound Matrix(VSM)”, care crează un efect de sunet de până la 10.1ch. 

La capitolul conectivitate, sistemul HT762TT suportă USB şi permite conectarea la MP3 playere, camere digitale şi stickuri de memorie USB, oferind utilizatorilor plăcerea vizionării de filme şi de muzică direct de pe dispozitivele digitale mobile. Unitatea suportă compatibilitate DivX, astfel încât utilizatorii pot urmări filme  direct de pe PC-uri şi, de asemenea compatibilitate DVD±RW, DVD±R, WMA, MP3, JPEG.

Primul DVB-T MP3 Player lansat în cadrul IFA 2007-
Televizor direct pe telefon şi funcţii multimedia într-un singur dispozitiv

Tehnologia inovatoare expusă de LG în cadrul IFA 2007 este reprezentată şi de primul MP3 Player cu memorie flash, care permite recepţia DVB-T(Digital Video Broadcasting-Terristerial). Acest MP3 player DVB-T (T80) este foarte îngust, măsurând doar 55mm lăţime, 98mm lungime şi 12.8mm grosime. Este al doilea model de MP3 player LG cu touchscreen care permite prin, funcţia DVB, noi variante de urmărire a televiziunii mobile.

Aplicarea unui senzor de atingere pe dispozitivele electronice a devenit o adevărată modă în industrie. Funcţia completă T80 touchscreen color permite controlul complet la o singură atingere, datorită  display-ului LCD de 3inci TFT.
Conceptul de interfaţă grafică bazată pe animaţie flash(GUI) a unui touchscreen inteligent a fost creat de Centrul LG Design din Milano.
Cu design-ul său minimalist, T80 suportă video playback pentru MPEG 4 şi suporturi audio populare, inclusiv MP3, WMA, OGG şi ASF. Acest MP3 player este dotat cu o memorie flash de 4GB şi suportă FM radio.

Utilizatorii pot urmări timp de 5 ore formate video sau pot asculta muzică 40 de ore  şi pot urmări DVB-T timp de 2 ore fără înărcare. Alte funcţii includ viteză ultra rapidă de transfer prin USB –ul de 2.0 GB.

Berlin, 30.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *