free download 78 travel guides written by experts

Let’s Vibe – Symphony Concert For Young People la Sala Radio

Orchestrele si Corurile Radio prezinta vineri, 26 februarie 2010, ora 19.00, un concert inedit. Sub titlul Let’s Vibe – Symphony Concert For Young People, Orchestra Nationala Radio, dirijata de Jin Wang, va interpreta lucrari destinate in mod special publicului tanar, cu ajutorul unor tineri solisti: Alexandru Tomescu (vioara), Alexandru Anastasiu (vibrafon), Lucian Maxim (baterie), Adrian Naidin (violoncel). In program: aranjamente si muzica de Jin Wang, Alexandru Anastasiu, Lucian Maxim, Adrian Naidin, Cristian Lolea, Benjamin Britten, Ciprian Porumbescu.

Concertul va debuta cu piesa simfonica Young person’s guide to the orchestra (Ghid de orchestra pentru tineri), creata de Benjamin Britten in 1946, in care compozitorul familiarizeaza pe ascultatori cu sonoritatea globala a orchestrei si cu fiecare instrument in parte. In acelasi spirit se inscrie si urmatoarea piesa din program: Variatiunile „NOKIA” – Young person’s guide to the music styles (Ghid de stiluri muzicale pentru tineri), compusa chiar de dirijorul concertului si cantata in prima auditie in anul 2008. Solisti: Daniela Caraman (soprana) si Nicolae  Simonov (tenor).

In partea a doua a concertului publicul va putea audia Dansuri simfonice „Pentru tinerii prieteni romani” de Jin Wang, in care autorul a folosit ca material de baza o serie de teme propuse de tinerii artisti Alexandru Anastasiu, Lucian Maxim si Adrian Naidin, care vor aparea pe scena in calitate de solisti. Va urma Balada de Ciprian Porumbescu, intr-o noua versiune orchestrala, semnata de compozitorul Cristian Lolea si intrepretata de violonistul Alexandru Tomescu. Ultima piesa din program apeleaza la un alt gen muzical, care a castigat in ultimele decenii o larga popularitate, – muzica de film prelucrata sub forma concertanta. Din partitura filmului romanesc Ingerul necesar (2007), autorul ei, Cristian Lolea, a rearanjat piesa omonima pentru vioara si orchestra, cu ocazia acestui concert si la invitatia violonistului Alexandru Tomescu care o va interpreta.

Dirijorul Jin Wang este astazi un artist care are la activ peste 600 de concerte sustinute la pupitrul unor orchestre europene cunoscute, printre care mentionam orchestrele simfonice radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regala din Liverpool, Orchestra Filarmonica Toscanini (Italia), Orchestra Simfonica din Praga (FOK), filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm,  precum si la pupitrul orchestrelor nationale din Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc. In anul 2009, Jin Wang a sustinut numeroase concerte in China, cu orchestrele filarmonicilor din Shangai, Guangzou, Orchestra Simfonica din Singapore si a participat la un turneu cu Orchestra Simfonica din Taipei in Europa (Franta, Germania, Luxemburg). Concertele sau spectacolele de opera dirijate de Jin Wang au prilejuit intotdeauna comentarii entuziaste ale publicului, prezent in numar neobisnuit de mare, ale muzicienilor cu care a colaborat si ale presei de specialitate. O alta latura a activitatii sale este si aceea de compozitor. Suitele „Impresii din Tibet” (doua din ele prezentate si publicului nostru) sau lucrarile recente: „Variatiunile Nokia”,”Würzburg Night-watchman”, „New Year Hymn”,”Song from the Roof of the World” cuceresc publicul european si nu numai.

Bucuresti, 24.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *