Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Les Ballets Jazz de Montréal”, un documentar in premiera la TVR Cultural

TVR Cultural, 21 aprilie şi 28 aprilie, ora 16.15

TVR Cultural difuzează sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 16.15, prima parte a documentarului pe care realizatoarea Sanda Vişan l-a dedicat companiei de dans BJM Danse – Les Ballets Jazz de Montréal.

Prezenţa companiei canadiene BJM Danse Montréal pe scena celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost una aşteptată cu nerăbdare. Programul artistic al trupei canadiene a impresionat publicul festivalului de anul trecut prin trei coregrafii: „Les Chambres des Jacques” (coregraf Aszure Barton), „Zip Zap Zoom” şi „Locked Up Laura” (coregraf Annabelle Lopez Ochoa).

La mijlocul anilor ’70, compania se afla chiar în centrul vârtejului iscat de moda jazz dance-ului în Quebec, apoi s-a adaptat noilor tendinţe ale dansului contemporan, păstrându-şi, însă, în permanenţă un stil propriu şi dansatori de calitate.

Documentarul dezvăluie detalii despre specificul trupei de dans canadiene şi despre succesul ei pe plan internaţional şi va fi difuzat în două părţi în zilele de 21 şi 28 aprilie, de la ora 16.15, la TVR Cultural.

Bucuresti, 20.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *