free download 78 travel guides written by experts

Leprous, avantgardistii metal-ului, “Main Support Act” pentru Amorphis

Noua senzație a metal-ului progresiv revine în România. Leprous va îşi va prezenta cel mai nou album împreună cu Amorphis, în turneul de promovare “The Beginning Of Times”. Heavymetal.no spunea despre Leprous că “nu există ceva care să sune asemănător cu trupa asta, ceea ce îi va duce departe…”

Norvegienii au fost aleşii Amorphis pentru acest turneu. Cei 5 membri ai trupei sunt entuziasmaţi şi pregătiți să cucerească noi şi vechi orizonturi. Pentru cele noi a fost ales Sibiul, pe 8 noiembrie 2011, Oldies Pub Live Music, iar pentru cele vechi, Bucureştiul pe 9 noiembrie 2011, The Silver Church Club.

Trupa a mai cântat în deschidere pentru Opeth, Pagan’s Mind, Therion şi altele. Leprous sunt destul de greu de încadrat într-un gen. Muzica lor este o compilaţie de stiluri, printre care: progressive rock, jazz, pure metal, numărînd pe lista celor care i-au influenţat compozitori de muzica clasică, artiști din mai multe genuri, cum ar fi Björk, Muse, Porcupine Tree, Massive Attack, Ulver, Opeth, Radiohead şi nu numai.

După cum declară vocalistul lor, Einar Solberg, ne așteaptă multe surprize din partea lor: “nu sunt prea pasionat în a rămîne fidel vreunui gen”. “Bilateral” este cel de-al 2-lea album al trupei în ciuda celor 10 ani de experienţă. Albumul variază ca gen între dark progressive metal, hard rock simfonic classic, o înţepătură de “hook-heavy aggression” cum spun ei şi acorduri de trompetă!

Leprous va fi “umbra” trupei Amorphis pe tot parcursul turneului European. Cu toate astea, România nu este teritoriu nou pentru ei, prima lor vizită fiind în deschidere la Therion în Bucureşti la Arenele Romane în 2010. Pe lângă România, turneul “The Beginning Of Times” va mai include țări precum: Germania, Japonia, Taivan, Finlanda, Belgia, Cehia sau Slovacia.

Cu ocazia concertelor ce vor fi susținute în luna noiembrie la Sibiu și la București, finlandezii vin pentru a patra oara în România la invitația ARTmania: în 2009 la Arenele Romane, în 2008 la Romexpo (alături de Haggard) și în 2006 în cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele două concerte pot fi achiziționate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro sau prin retelele de distribuție Eventim, Diverta și Vreau Bilet, la prețul de 75 de lei valabil până în ziua evenimentului când biletele vor costa 85 de lei.

Parteneri media: GQ, Zile și Nopți, Hotcity, Yuppy, Metalhead, Hypestreet, Port, Radio Lynx, Sofresh, Metalfan, iConcert, Cartea de Nisip, Rockxpress.

Bucuresti, 20.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *