free download 78 travel guides written by experts

LeiriaShopping va fi inaugurat in Martie 2010

Cu 97% din suprafata totala inchiriabila deja inchiriata

·    O investitie de 79 milioane de Euro
·    124 de magazine si 44,395 m2  suprafata inchiriabila, din care 97% deja inchiriat     Vitalizarea economiei locale, prin generarea a 900 de locuri de munca si o investitie de 6 milioane de euro in furnizori locali
·    Arhitectura inspirata din specificul Oceanului Atlantic si al Padurii de Pini Leiria

LeiriaShopping, noul centru comercial din Leiria al companiei Sonae Sierra, va fi inaugurat in Martie 2010. Aceasta constructie, reprezentand o investitie de circa 79 de milioane de Euro, are GLA de 44,395 m2 din care 97% este deja inchiriata, confirmand astfel succesul proiectului.

LeiriaShopping va pune la dispozitie un total de 124 de magazine, combinand branduri prestigioase de talie nationala si internationala cu branduri locale. Printre chiriasi se numara Continente Hypermarket, Sportzone si Worten – deja operationale. Cele noua magazine de dimensiuni mari includ  brandurile FNAC, Zara, H&M, C&A si Modalfa. Alte branduri prezente vor fi Lanidor, Sacoor, Tintoretto, Springfield, Woman Secret, Pull & Bear, Bershka, Loja do Gato Preto, Boutique dos Relógios, Bertrand, O Boticário, Parfois, Tiffosi, Multiópticas, Samsonite, Golden Point, O Celeiro, Casa das Peles, Haity, General Óptica and Natura. 19 restaurante, printre care si McDonald’s, Pizza Hut si Portugália care intaresc varietatea si calitatea ofertei comerciale pe care acest centru comercial o va aduce in regiune. In plus, parcarea este gratuita si va avea 1.980 de locuri disponibile.
Noul centru reprezinta o puternica revitalizare a comertului si economiei locale, prin crearea a 900 de locuri de munca si angajarea unor companii locale pentru diferite zone, reprezentand o investitie in  regiune de circa 6 milioane de Euro.
In jur de 17% dintre chiriasii prezenti in LeiriaShopping sunt companii locale, printre  care Plush, Bianca, Lizquadro, O Jardim, Equipe Donna, Mais Bela, San Luís, The American Dinner si Leitão com Pão. Tot in procentul de 17% se afla si francize locale – cum ar fi  Chiquíssimo (Triumph), TNC Telecomunicações (Vodafone), Café Primavera (Loja das Sopas) si Grupo Caixeiro (Mango, Giovani Gali, Salsa and Upstyle).

Avand o locatie accesibila din punctul de vedere al cailor de acces (A8, A17, IC2, N113 si N242), centrul va deservi o populatie de 529,000 de locuitori dintr-un perimetru de 30 de  minute, din care 80% deja viziteaza Continente Hypermarket. Odata cu deschiderea noii suprafete, se asteapta ca numarul anual de vizite sa creasca de la actualul 5 milioane la 8 milioane, iar vanzarile sa atinga in primul an 77 de milioane de Euro.

Concept architectural inspirat din Oceanul Atlantic
Arhitectura centrului comercial este inspirata din zona de coasta a Leiria, find inspirata de apropierea Oceanului Atlantic: aroma Atlanticului, padurile de pini care furnizeaza lemnul pentru constructia ambarcatiunilor Discoveries’, stancile si nisipul auriu al plajelor sale, folosit in fabricarea sticlei. LeiriaShopping prin intermediul arhitecturii si decoratiunilor sale va crea o iluzie a coastei si va evidential coliziunea dintre pamant si apa reproducand diferitele elemente specifice ale regiunii: nisip, apa, lemn, sticla, barci, velaturi etc.

Mediu, siguranta si sanatate
La fel ca toate centrele comerciale construite de Sonae Sierra, acest centru a fost proiectat in accord cu Sistemul companiei de Management al Mediului, indeplinind cerintele de calitate cele mai riguroase si solicitante pentru toate constructiile sale, in termini de confort, siguranta si protectia mediului.

Acest centru va combina solutii sofisticate pentru a separa si gestiona corespunzator toate deseurile produse, a refolosi apa de ploaie si a monitoriza in timp real aspecte legate de mediu. Acest ultimo punct va fi asigurat prin instalarea unui sistem tehnic centralizat care va monitoriza calitatea aerului din interior si consumul de energie si de apa din fiecare sector al cladirii, permitand o reducere a rezervelor de apa in caz de scurgeri, sau ajustarea luminii in zonele libere.
In termeni de siguranta si sanatate la locul de munca, LeiriaShopping a devenit recent primul centru comercial din Europa care a fost atestat in faza de constructie pe baza standardului OHSAS 18001:2007 (Sistemul de Gestionare a Sigurantei si Sanatatii la Locul de Munca).

Acest certificat recunoaste importanta Sistemului pentru Siguranta si Sanatate a Sonae Sierra’s, implementat in timpul construirii centrului, care reduce numarul de accidente printr-o monitorizare permanenta a conditiilor de munca de pe santier si prin identificarea oportunitatilor de imbunatatire.

Bucuresti, 18.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *