metalshow

Legendele, miturile si simbolurile Francmasoneriei

Legendele, miturile si simbolurile FrancmasonerieiAlbert G. Mackey
Editura Herald

Colectia „initieri” a Editurii Herald ne aduce in atentie un volum cuprinzator axat pe simbolurile, legentele si miturile Francmasoneriei. Trebuie precizat, de la bun inceput, ca acestea sunt utilizate pentru educarea, initierea neofitilor. Noii membrii afla despre masonerie atat din legende (pe care nu se grabesc sa le verifice, sa vada daca sunt valide din punct de vedere istoric, ci pe care le apreciaza pentru ideile filozofice pe care le contin si care sunt, astfel, transmise mai departe), cat si din simbolurile Francmasoneriei. Cunoasterea poate fi transmisa si prin intermediul acestora, nu doar prin formularile care pot parea, uneori abstracte.

Este insa indicat sa mai facem o precizare: legendele si simbolurile sunt, in final, forme diferite de „educare”, de initiere, dar ele nu sunt, in esenta, extrem de diferite intrucat ele transmit aceleasi valori si idei, in forme diferite insa. „Atat legenta cat si simbolul sunt legate de doctrine avand un profund caracter religios. Ambele sunt purtatoare de sentimente morale si ambele sunt menite sa ilustreze filozofia Masoneriei speculative.” (precizeaza chiar autorul, Albert G. Mackey, p. 9)

„Filozofia Masoneriei are ca obiect conceptii referitoare la Dumnezeu si la oameni, la viata prezenta si cea viitoare. Stiinta sa este simbolismul prin care aceste conceptii sunt infatisate mintii.

Lucrarea oferita acum publicului este un effort de a dezvolta si explica aceasta filozofie si stiinta. Ea va demonstra ca in Francmasonerie exista germenii speculatiei profunde; daca aceasta nu este de interes pentru erudit, in schimb ea il poate instrui pe cel nestiutor.” (pp 9-10)
Un volum asadar orientat catre cei care sunt la inceput pe drumul documentarii cu privire la Francmasonerie – mai ales ca multe persoane pot sa nu fie membri, dar pot fi interesati de ea.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *