Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Legende și fantasy, la final de august, pe FilmCafé

Robin hood prințul hoților (22 august) și Harry Potter și prizonierul din Azkaban (29 august), în program

Una dintre ecranizările memorabile ale aventurilor lui Robin Hood și cel mai bun film Harry Potter sunt programate în ultimele zile ale lunii august, pe FilmCafé.

La peste 80 de ani după prima sa apariție pe ecran, haiducul Robin de Locksley, prototipul occidental al eroului de acțiune care repară relele din lume, se întoarce pe ecrane. Astfel, Robin Hood: Prince of Thieves (1991), cu Kevin Costner protagonist, este programat de postul FilmCafé sâmbătă, 22 august, de la ora 19:00. Va fi difuzat în reluare duminică, 23 august, de la ora 16:30 și sâmbătă, 29 august, de la 14:20.

Robin de Locksley începe în ipostaza unui cavaler cruciat închis la Ierusalim. Când Robin se întoarce acasă, îi găsește pe oamenii buni de pe meleagurile natale sub teroarea maleficului Șerif din Nottingham, care se lăfăie în bogății și face curte fecioarei Marian în timp ce bunul rege Richard Inimă de Leu este plecat peste mări și țări. În film, Robin are un ajutor, pe maurul Azeem (venerabilul Morgan Freeman), pe care l-a eliberat în timp ce se afla în Ierusalim. Alan Rickman joacă rolul Șerifului din Nottingham.

Robin Hood - Prince of Thieves

Pe de altă parte, în mâna sigură a regizorului Alfonso Cuaron, Harry Potter și prizonierul din Azkaban (difuzat sâmbătă, 29 august, ora 19:05 și – în reluare – luni, 31 august, ora 12:45) reușește cu brio un echilibru delicat între măiestria tehnică și povestirea întortocheată, e concluzia criticilor de film consemnată de Rottentomatoes.com.

Wall Street Journal scrie că „varianta pentru marele ecran al celui de-al treilea film semnat Alfonso Cuaron din seria ecranizărilor lui J.K. Rowling readuce în atenție o lume care nu a fost pătrunsă pe deplin în primele două filme, cu tot ritmul lor alert și cu toată nebunia lor de efecte speciale. E vorba de o lume în care lucrurile naturale și cele supranaturale coexistă cu bine și devin normalitate, dar care rămâne totuși o lume întunecată și primejdioasă în care eroul nostru adolescent are de-a face cu o amenințare mortală”.

Harry Potter si prizonierul din Azkaban

Inspirat din cartea omonimă a lui J.K. Rowling, cea de-a treia din populara serie Harry Potter, cu Daniel Radcliffe în rol titular, filmul ne introduce în cel de-al treilea an la şcoala de vrăjitori Hogwarts. Harry Potter îl urmărește pe misteriosul Sirius Black (Gary Oldman), un aliat al Celui-al-cărui-nume-nu-trebuie-rostit şi prizonier în Azkaban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *