Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Leadership strategic

Leadership strategicCum sa gandim si sa planificam strategic si cum sa oferim indrumare
John Adair
METEOR PUBLISHING

Sunt multi cei care viseaza sa ajunga lideri. Dar putini inteleg cu adevarat ce inseamna sa fii un lider strategic eficient. Lucrarea se adreseaza celor aflati la inceput de drum in ale conducerii, indiferent ca este vorba despre organizatii foarte mari, unele mai mici si celor care lucreaza in domenii nestructurate, asa cum este si cazul autorului.

„Cartea de fata nu pune accent pe o anumita metodologie. Scopul ei este acela de a va incuraja sa formulati intrebarile potrivite; sa priviti dincolo de ceea ce credeti ca stiti; sa va concentrati mai curand asupra zilei de maine decat a celei de ieri.

Un lider strategic este in esenta liderul unei organizatii. Un lider strategic eficient isi indeplineste misiunea in termenii la care se asteapta organizatia pe care o conduce, mai ales in vremuri schimbatoare.” (p. 1)

„Leadership strategic” este o lucrare concisa, in care informatia este oferita in mod accesibil: veti gasi, pe langa limbajul accesibil, o sumedenie de liste de verificare menite a va ajuta in punerea in practica a notiunilor si informatiilor prezentate. Fiecare capitol se incheie cu un soi de sinteza – enumerand punctele-cheie prezentate. In plus, numeroase studii de caz sunt incluse in intreg volumul, astfel incat procesul de invatare este usurat teribil,

„(…) leadershipul este o activitate axata pe ceilalti, una egocentrista. (…)

Odata ce stiti clar ce se asteapta de la un lider, va puteti consacra cu incredere sarcinii permanente de a dezvolta – sau de a dobandi – cunostintele, aptitudinile si calitatile personale de care e nevoie pentru a avea succes.

La orice nivel, leadership-ul este o arta practica.” (p. 118)

Avem asadar de-a face cu o carte menita a fi o introducere utila pentru cei care tocmai au fost numiti in pozitii de lider, sau pentru cei care doresc sa ajunga lideri strategici in viitor.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *