free download 78 travel guides written by experts

Lazy Monday cu James si Public Service Broadcasting

Mit sau realitate, ziua de luni ne dă tuturor bătăi de cap. Cum ar fi dacă n-ați mai aștepta să treceți repede de ziua de luni, ci s-o petreceți cum se cuvine, ca pe o zi de vară, cu chef, muzici și voie bună?

Lazy Monday vă dă ocazia să vă întoarceți luni dimineață la serviciu cu gândul liniștitor că seara vă veți întoarce la petrecere, un fel de zi de duminică prelungită, la care visăm toți. Am inventat cea mai bună zi de luni a anului și pe 11 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, vă așteptăm la două concerte într-o singură seară: James si Public Service Broadcasting.

JAMES

Capul de afiș al evenimentului este James, una dintre cele mai bune formații britanice, veterană în peisajul rock-ului independent, apreciată de critica de specialitate și cu un succes constant și însemnat la public. Trupa are o istorie de mai bine de 30 de ani, cu 14 albume de studio și peste 25 milioane de albume vândute în întreaga lume. Hituri precum Sit Down, Laid, Come Home, She’s A Star sau Getting Away With It (All Messed Up) au inundat ani la rând topurile radiourilor alternative și difuzoarele petrecerilor pe plajă din Vama Veche.

Euforic și contemplativ, abraziv și cald, deopotrivă, cel mai recent album, Girl At The End Of The World, a fost lansat in 18 martie 2016 și în opinia trupei este și cel mai bun. Albumul este produs de Max Dingel (The Killers, Muse, White Lies) și lucrat alături de legendarul muzician Brian Eno. “Esența trupei James o constituie concertele live”, declară basistul trupei, Jim Gleenie. Actor și dansator, vocalistul Tim Booth face din concertele James experiențe electrizante, de notorietate fiind comunicarea permanentă, vie și hipnotizantă cu publicul.

PUBLIC SERVICE BROADCASTING

Duo-ul britanic Public Service Broadcasting este al doilea cap de afiș al Lazy Monday. Lansată în Regatul Unit, naveta spațială Public Service Broadcasting călătorește prin trecut pentru a crea sound-ul viitorului și aterizează frecvent pe scenele celor mai mari festivaluri europene. Tot mai des pe lista favoriților BBC la “Best of The Year” în materie de albume, J. Willgoose, Esq. și Wrigglesworth fac muzică intrumentală, combinând influențe alternative, art rock, indie rock, electronica, dance-punk și krautrock într-un fel aparte, ce reușește să respingă „tehnicile convenționale pentru a crea un concept muzical ce le aparține integral.” (Mancunion.com).

Willgoose, chitaristul și creatorul grupului, inițial singurul membru, își lansează primul EP în 2009. Bateristul Wrigglesworth i se alătură ulterior, și trei ani mai târziu au deja două E.P.-uri lansate și două premii BBC Radio 6 Music Rebel Playlist, câștigate pentru single-urile “ROYGBIV” și “Spitfire”. Albumul de debut “INFORM – EDUCATE – ENTERTAIN” (2013), intră în topurile UK Album pe locul 21. Discul face valuri printre critici, este propulsat de BBC 6 Music DJS & STAFF pe lista celor mai bune albume al anului și inclus în multe liste “Best of The Year”. “Realmente original, inovator și uimitor!” (Artrocker); “Amestecă vocile trecutului cu muzica prezentului, cu un efect uluitor” (The Independent). Cel de-al doilea și cel mai nou album, “The Race for Space”, lansat la începutul lui 2015, este inspirat de primii pași pe lună ai lui Neil Armstrong și de lansarea misiunii Apollo 1.

Cei doi jonglează cu multiple instrumente (chitară, banjo, corzi și o seamă de instrumente muzicale electronice în cazul lui Willgoose, percuție, pian și sintetizatoare la Wrigglesworth). În aparițiile live, sunt însoțiți de basistul JF Abraham și VJ-ul Mr. B, iar show-urile cinemascopice rulează pe fundalul video oferit de arhivele Institutului Britanic de Film. Sample-urile din filme informative prăfuite și materialele de propagandă sunt mixate cu o doză consistentă de sarcasm spre a “preda lecțiile trecutului prin muzica viitorului”.

Biletele sunt disponibile pe Iabilet.ro. Biletele pot fi procurate la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă și momentul achiziței: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) – 175 lei, Cat. I – 200 lei, Cat. VIP – 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) – 195 lei, Cat. I – 220 lei, Cat. VIP – 240 lei.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la info(at)lazymonday(punct)ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *