free download 78 travel guides written by experts

Lars Seier Christensen se retrage din Consiliul de Administratie al Saxo Bank

Cofondatorul și co-CEO-ul Lars Seier Christensen a decis să se retragă din consiliul de administrație al Saxo Bank, rămânând însă acționar. Cofondatorul Kim Fournais va continua ca unic CEO.

Începând de la finalul anului 2015, Lars Seier Christensen a decis să se retragă după 20 de ani în consiliul de administrație al Saxo Bank, unde, alături de cofondatorul Kim Fournais, au activat împreună în funcția de co-CEO. Christensen a investit în companie în 1992 și s-a alăturat în funcția de co-CEO în 1995. El deține 26% din acțiuni la Saxo Bank. Kim Fournais va continua ca unic CEO și va conduce administrarea zilnică.

Consiliul de Administrație va fi format, de la 1 ianuarie 2016, din Kim Fournais, CEO, Steen Blaafalk, Group Chief Financial & Risk Officer, și Søren Kyhl care se va alătura într-o funcție nou creată ca Group Chief Operating Officer.

“Saxo Bank îi datorează lui Lars Seier Christensen o imensă recunoștință pentru eforturile sale inovatoare din ultimii 20 de ani și suntem foarte bucuroși că Lars va continua să ne susțină atât ca ambasador, cât și ca acționar principal”, a spus Lone Fønss Schrøder, președintele Consiliului de Administrație al Saxo Bank.

Lars Seier Christensen a declarat:
– Sunt mândru că Saxo Bank are o poziție solidă pe piața mondială drept unul dintre cei mai puternici facilitatori ai produselor și platformelor digitale din sectorul financiar. Nu mi-am imaginat niciodată că voi rămâne în funcția de CEO în aceeași companie timp de 20 de ani, însă am avut parte de o ”călătorie” nemaipomenită alături de angajații pricepuți și talentați de la Saxo Bank
– Saxo Bank este o companie matură cu un potențial semnificativ continuu, există un consens cu privire la strategia de business și o echipă managerială puternică. Retragerea într-un rol diferit a fost o dorință pe care o aveam de mai multă vreme și cred că acum este momentul potrivit. Mă retrag din funcția de co-CEO cu credința fermă în viitorul succes al Saxo Bank pentru care am un interes direct ca acționar. Sunt extrem de încrezător că Kim Fournais, alături de echipa de management, va duce această bancă pe noi culmi.

Kim Fournais a declarat:
– Lars și cu mine am avut un parteneriat puternic de când am înființat compania împreună, în 1992, și vom continua parteneriatul ca acționari la Saxo Bank. Avem toată încrederea în strategia de creștere pentru segmentul privat și pentru cel instituțional și nu în ultimul rând în dezvoltarea celei mai bune tehnologii pentru a ne susține oferta pentru produsele noastre multi-asset globale.
– Saxo Bank și-a întărit baza de capital și a adăugat profiluri cu expertiză și calificări semnificative atât Consiliului Director, cât și Consiliului de Administrație. Suntem martorii unui interes crescând pentru modelul de business al Saxo Bank, iar strategia pe termen lung a unui IPO rămâne neschimbată.

Bucuresti, 22.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *